Наближава Великден, а това отново ни кара да се замислим

...
Наближава Великден, а това отново ни кара да се замислим
Коментари Харесай

Как да предпазим яйцата от счупване и напукване, докато се варят?

Наближава Великден, а това още веднъж ни кара да се замислим по какъв начин да сварим доста яйца, като в същото време успеем да ги опазим от неприятното чупене или напукване по време на варене. Мнозина прибягват до разнородни способи, с цел да реализиран този мечтан резултат.

Но кой способ е най-ефективен? Тук ще разгледаме най-сигурните метод да сварите яйцата си без повреди и по какъв начин да премахнете казуса с напуканите яйца един път вечно.

Адаптиране към стайна температура

Вероятно сте чували съвета от родителите си, че яйцата би трябвало да бъдат извадени от хладилника и да се приспособяват към стайната температура преди варене. Това се основава на научни наблюдения, които демонстрират, че студените яйца са по-податливи на пукане. Затова, закупете яйцата няколко дни преди да ги сварите и ги извадете от хладилника най-малко час-два преди да ги поставите във водата.

Разполагане в тенджерата

При слагането на яйцата в тенджерата, уверете се, че ги поставяте деликатно на дъното и избягвайте да ги хвърляте от високо, с цел да не се ударят. Не претъпквайте съда и оставете задоволително място сред яйцата, което да помогне в предотвратяването на строшаване при тяхното придвижване по време на варене.

Добавяне на оцет и сол

Оцетът работи като средство за предотвратяване от напукване, тъй че прибавете няколко лъжици в тенджерата преди варенето. Солта пък оказва помощ белтъкът да остане вътре, в случай че все пак се случи строшаване.

Подходяща температура

Избягвайте високите температури. Поддържайте котлона на умерена температура, с цел да избегнете нежеланото " скокане " на яйцата и възможното им строшаване.

Време за варене

Важно е да контролирате времето, за която се сваряват яйцата, с таймер. Идеалната дълготрайност за варене на яйце е от 4 до 6 минути, според от желаната степен на подготвеност на жълтъка.

С тези рекомендации, ще можете да сварите идеалните яйца без риск от строшаване, подготвени да украсят вашата маса или да се трансфорат в част от вашите обичани предписания.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР