Наближава сезонът на едни от най-вкусните плодове - черешите. През

...
Наближава сезонът на едни от най-вкусните плодове - черешите. През
Коментари Харесай

Колко ще струват черешите тази година?

Наближава сезонът на едни от най-вкусните плодове - черешите. През последните години първите плодове на пазара се продаваха на цени от 40-50 лв. за кг. И тази година е допустимо да се видят такива цени.

В България се създават висококачествени череши, които се търсят и на интернационалните пазари. Обикновено по това време от годината се появяват много скъпи череши на пазара. Според черешопроизводители от региона на Бобов дол, това не са действителни цени.

" Най-вероятно това са череши - импорт от Аржентина или Гърция. През последните години цената на черешите е незадоволително висока, с цел да покрие разноските ни. Цената, на която ние продаваме нормално е от 0,80 до 1,20 лева за кг. Много дребна част продаваме за пресна консумация - към 1,50 до 2,00 лева ", сподели Кирил Димитров - черешопроизводител.

По думите му, проблемите от последните 10 години в бранша са в пазара и цената на плодовете. Няма към този момент и преработвателни предприятия в Кюстендилско, защото те са били премахнати и няма къде да се осъществя тази продукция. В момента Италия държи целия пазар на черешите у нас - за преправяне, добави Димитров.

Вижте повече в директното включване на Слави Илиев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР