Наближава краят на глобалната COVID-19 криза и ваксинацията ще помогне

...
Наближава краят на глобалната COVID-19 криза и ваксинацията ще помогне
Коментари Харесай

Лекар, преборил вируса, ни зарадва: Идва краят на К-19

Наближава краят на световната COVID-19 рецесия и имунизацията ще помогне за това. Това сподели пред Нова телевизия медикът на първа линия във ВМА доктор Дончо Дончев. Той самият е бил инфектиран с вируса, само че го е преборил. През юли доктор Дончев направи разтърсваща изповед за провалите, които болестта е нанесла на организма му.

„ До Нова година се очаква  да стартира имунизацията за тези, които желаят да си я създадат. Който не желае, няма ужасно.  Достатъчно е ¼ от популацията да се имунизират и се разрежда опцията за разпространяване на вируса. ”, изясни той. По думите на доктор Дончев, няма втора вълна, защото вирусът не си е тръгвал, с цел да има такава. „ Мислехме, че минава като вълна. Където се настани, този вирус, не отстъпва. Само противовирусен препарат или ваксина ще оказват помощ да се преборим. ”, безапелационен бе доктор Дончев.

По думите му здравната система ще издържи, защото към този момент натоварването не е единствено в няколко лечебни заведения. Голяма част от пациентите в реанимация към този момент не са в огромните столични лечебни заведения, а в клиниките в страната. Системата стартира да работи в цялата страна, уточни още медикът.  Според него, макар че лекарите в коронавирус отделенията са предпазени с маски, следват указания и ползват  дезинфекциозни средства, огромна част от тях се разболяват, заради  физическата изтощеност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР