Наближава краят и на тази година. Напълно в реда на

...
Наближава краят и на тази година. Напълно в реда на
Коментари Харесай

Храненето модерните храни през 2019 г. и най-актуалните тенденции

Наближава краят и на тази година. Напълно редно е освен да обърнем взор към случилото се през миналите месеци, само че и към това, което ни чака през идните. Ето и един любопитен прочит на трендовете при храненето, по които е много евентуално да залитнем през 2019 година, показан от Whole Foods.

Вкусове

Желанието да опитваме нови и нови неща, съчетани с кулинарния туризъм, ще доведат до засилен интерес към необикновените усети. Акцентът ще е върху азиатската кухня и морските блага. Да живеят сепията и скаридите.

Плодове

И тук се поставя завършек на скучните и до болежка познати ябълки, банани и прочие. На респект ще са екзотичните, тропически плодове, които занапред опознаваме, а те несъмнено има с какво да ни очароват и завоюват.

Пробиотици

Голям шлагер в последните години, преди изобщо не се замисляхме дали ги консумираме задоволително, пък за хранителни добавки с тях не сме и помисляли.

През 2019 година обаче ще чуваме за пробиотиците все по-често, и то не под формата на хапчета, а като част от състава на разнообразни храни. Киселото мляко ще си има сериозна конкуренция очевидно, само че ние умерено можем да се придържаме към положителната, остаряла, българска класика.

Мазнини

Полезни, несъмнено. Предимно растителни - кокосово масло, рапично олио.

Канабис

Малко по малко и с помощта на своите позитивни резултати, той пробива всевъзможни забрани и си проправя път до потребителите. Затова от Whole Foods плануват, че през идната година кексчетата с канабис могат да излязат отвън рамките на кофишоповете в Холандия.

Изкуствено месо

Покрай веганите и всички предизвестия по какъв начин производството на месо унищожава планетата, не сме по никакъв начин сюрпризирани. Първите сполучливи опити за основаване на месо в лабораторни условия към този момент са факт. Въпрос на време е технологията да бъде внедрена в всеобщото произвеждане.

Тогава напълно ще се чудим какво тъкмо ядем. Разбира се, ще продължаваме да се лъжем и с месо, което прилича на месо, само че в действителност не е. Веджи наденички, колбаси и всевъзможни артикули, които задоволяват глада за локални артикули единствено на окото, написа Independent.

Сладолед

И той не е това, което беше. Ако сме привикнали и държим леденият десерт да има сладостен усет, то може да останем малко разочаровани от тази наклонност. С две думи - сладолед ще се прави от всичко допустимо и във всевъзможни форми.

Водорасли

Свързваме ги единствено със азиатската кухня, само че окуражени да ни се харесат, те си прокрадват път и към ежедневната ни софра, с цел да заменят всички тези типове салати, които по този начин настоятелно похапваме всеки ден. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР