Наближава есента и прохладното време, а с тях в Асеновград

...
Наближава есента и прохладното време, а с тях в Асеновград
Коментари Харесай

5 лв. искат за бурканче лозови листа на пазара в Асеновград

Наближава есента и прохладното време, а с тях в Асеновград стават все по-осезаеми уханията на топла лютеница, печени чушки и... станимашки сармички. Решихме да си закупим лозови листа от общинския пазар в града. Бяхме извънредно сюрпризирани от цената, избрана за междинен компотен буркан с съдържимост към половин литър. 5 лв. коства, сподели продавачката. Ако желаеме по-голяма бутилка с съдържимост 1,5 литра ще ни коства 7 лв., а огромен 3-литров буркан се продава за 12 лв. на пазара в Асеновград. Справка сподели, че към 6 лв. е цената на 1 кг подготвени лозови сарми.
Решихме да отскочим до Пловдив, с цел да проверим по какъв начин стои въпроса с лозовите листа в буркан. Оказа се, че ще ни излезе по-евтино да пропътуваме 20-тината километра до там, с цел да си ги купим. Дадохме 1,70 лв. за същото количество листа. На асеновградския пазар в това време оповестена цена не видяхме. Но се върнахме на идващия ден на същото място, този път ни предложиха " скъпата стока " за 4,50 лв. буркана.
Истина е, че листата по гроздовите асми към този момент са негодни за прилагане, само че на места към момента се намират. Е, въпреки всичко търговецът е в правото си самичък да избере на какви цени да продава стоките си, само че най-малко да бъдат оповестени, че да не се изложи някой клиент. Иначе, да си създадем зелеви обичайни станимашки сармички, не се изискваше такава сума - против 3 лв. се продаваше 3-литров буркан със зелеви листа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР