Набива се на очи засилване на китайската подкрепа за Русия.

...
Набива се на очи засилване на китайската подкрепа за Русия.
Коментари Харесай

Александър Габуев: На очи се набива засилване в подкрепата на Китай за Русия

" Набива се на очи усилване на китайската поддръжка за Русия. Особено що се отнася до разширението на НАТО и съветските дипломатически начинания ", съобщи пред Александър Габуев, началник на програмата „ Русия в Азиатско-тихоокеанския район “ на Московския център „ Карнеги “.

Той разяснява динамичността в връзките сред Москва и Пекин на фона на растящото напрежение сред Русия и Запада поради Украйна.

И двете страни разкритикуваха отбранителния съюз AUKUS сред Съединените щати, Англия и Австралия и видяха в негово лице опасност за сигурността и устойчивото развиване на Азиатско-тихоокеанския район.

" Сближаването сред Русия и Китай има лична логичност, която се дефинира от дългата им обща граница, сходното властническо държавно устройство и двустранното икономическо съдействие по формулата " съветски запаси - китайски технологии ". Има обаче и един външен фактор, който в допълнение подтиква този развой и това е политиката на Вашингтон на двойно въздържане на Москва и Пекин ", разяснява Габуев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР