Набират се доброволци за организацията на Маратон Варна, който ще

...
Набират се доброволци за организацията на Маратон Варна, който ще
Коментари Харесай

Търсят доброволци за обезпечаване на трасето на Маратон Варна

Набират се доброволци за организацията на Маратон Варна, който ще се организира на 12-ти май. Желаещите, могат да се запишат до 9-ти май посредством попълване на анкета на: https://goo.gl/forms/le2DVcyHhcoearsK2

Необходими са към 130-150 доброволци за застраховане на трасето - обтягане на ленти, ориентиране на хора към пунктовете за секване на трасето и прибиране на лентите; обща работа в базата на събитието; подготвителни работи - разпределяне на листовки и подкрепяне на записването, оповестиха от дирекция " Спорт " към Община Варна.

Доброволците би трябвало да са над 16 години, а по-малките с пълновръстен компаньон (родител, треньор, учител). Те би трябвало да са отзивчиви, подготвени за работа в екип, да одобряват с отговорност поставените задания. На 7-ми и 8-ми май в Юнашкия салон са планувани срещи за инструктаж.

В деня на маратона, доброволците ще са ангажирани от 7.00 ч. сутринта до към 16.00 ч. Организаторите обезпечават пакет с храна, брандирана тениска, инструктаж, документ и дъждобрани при неприятно време.

На Маратон Варна се чакат състезатели от най-големите лекоатлетически клубове в страната, както и спортисти в маратонското тичане от Кения, Етиопия и Мароко. Ще дойдат и професионални спортисти от над двадесет други страни.

Освен класическата отдалеченост от 42,195 км надпреварата предлага още три по-леки дисциплини, в които могат да се включат и фенове бегачи - 2 км градски крос, 10.5 км и 21 км. Събитието е част от програмата на " Варна - Европейски град на спорта 2019 ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР