Набелязани са конкретни мерки и е създадена организация във връзка

...
Набелязани са конкретни мерки и е създадена организация във връзка
Коментари Харесай

МВР изкарва и жандармерията по пътищата за празниците

Набелязани са съответни ограничения и е основана организация по отношение на всички прояви, свързани с честването на Деня на независимостта, чиито акцент ще е във Велико Търново, оповестиха от " Охранителна полиция " -ГДНП. Ще бъдат построени спомагателни контролно-пропускателни пунктове, на които ще се правят инспекции в това число и с метал-детектори. В почивните дни ще бъде засилено полицейското наличие, в градовете ще има спомагателни полицейски екипи, а в дребните обитаеми места ще бъдат включени екипи на жандармерията.

През идващите 3 почивни дни се чака и засилен трафик по пътищата на страната и през граничните пунктове. Основно вниманието на пътните служители на реда ще бъде ориентирано по направленията към ГКПП- тата с Гърция и пътната мрежа към Велико Търново.

Тези, които ще пътуват в посока на Велико Търново, могат да се възползват от уеб страницата на общинската администрация, където е оповестена краткотрайната организация на придвижването. Още през днешния ден в следобедните часове ще стартираме засищане на пътната мрежа с екипи на " Пътна полиция ", изясни контрольор Петър Соколов от отдел " Пътна полиция ". За територията на останалата част от страната също са планувани екипи, които да подкрепят придвижването.

Той прикани пътуващите да подават навреме сигнали в случаи на нападателно шофиране, с цел да могат полицейските екипи, които са наоколо до мястото да реагират бързо по отношение на тези водачи и да бъдат подхванати съответните ограничения по Закона за придвижване на пътищата. Инспектор Соколов подсети, че в обособени сектори има продължаващи поправки и моли водачите да проявят повече приемливост, с цел да не се позволен тежки произшествия.

Гл.инспектор Любомир Костадинов, от отдел " Пътна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи добави, че от 13.30 часа на входно-изходните артерии на столицата ще се разполагат екипи, които да обезпечават трафика отвън и в София. Очакваме потокът към автомагистрала " Хемус " да е огромен, ще се опитаме да създадем две ленти на излаз, сподели той. Той посочи, че по направление Перник лентите също са две, а за 24 септември ще се обърне още една лента за вход.

На автомагистрала " Люлин " няма да има ограничавания за товарни и леки коли, само че водачите би трябвало да се преценяват с краткотрайната организация, защото там текат поправки. Той подсети и за стесненията на 17-ти км на Автомагистрала " Тракия ".

По мотив шествието " Нощно каране " в София, в памет на починалите мотористи, ще се включат към 1000 мотора и се чакат усложнения. Според предварителния график те няма да влизат в центъра на столицата и мероприятието би трябвало да завърши до 21.30 ч., съгласно разрешението на Столична община.

Участниците са предизвестени да са с изправни мотори и с документи, които ще бъдат проверявани. Във връзка с Деня на подвижността в утрешния ден ще бъде затворен " огромният център " в столицата от 10.00 до 17.00 часа.

Това няма по какъв начин да не сътвори спомагателни усложнения на хората, които се плануват сред " Люлин ", " Цариградско шосе " и " Младост ", добави той.

Главен контрольор Аксиния Дейкова от Групово дело " Гранична полиция " заяви, че към този момент се следи засилен трафик по границата, само че към този момент няма скупчвания. За идващите дни ще бъдат обезпечени оптимален брой чиновници по граничните пунктове с Гърция, Сърбия и Румъния.

Тя предложи преди да се предприеме пътешестване, да се планува задоволително време, по-късно да се ревизира валидността на документите, които ще бъдат употребени за пътешестване. Особено внимание да се обърне на документите, които съпровождат малолетните и малолетните лица. По думите ѝ е основана организация, тъй че на граничните пунктове да се обезпечи положително взаимоотношение с останалите служби в граничния надзор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР