Набавянето на протеини от хляба и паста е полезно за

...
Набавянето на протеини от хляба и паста е полезно за
Коментари Харесай

Не се лишавайте от паста и хляб, полезни са за здравето

Набавянето на протеини от хляба и паста е потребно за здравето на индивида и по този метод той си удължава живота, настояват експерти, представени от в. " Метро ".

Досега ни се споделяше, че най-полезни за организма са " цветните " артикули като плодовете и зеленчуците, които ни набират потребни витамини и антиоксиданти. А по-малко ярките храни, като пастата и хлябът, ни се представяха като по-малко потребни и се изключваха при диети за намаляване.
 паста iStock/Getty Images
Но в изданието на Американската здравна асоциация беше оповестено проучване, обхванало 416 104 мъже и дами през 16-годишен интервал. То е дело на екипа на Деметриус Албанес от Медицинския център в Бетезда в щата Мериленд. От изследването личи, че изследваните хора си набират 15 % от дневните енергийни потребности от протеини, като 40 % от тях се падат на растителните, а 60 % - на месните.
 паста iStock/Getty Images
В растителните протеини влизат и тези от пастата и хляба. Здравните индикатори на хората и възможностите им за дълъг живот внезапно се повишават, в случай че потреблението на самун и паста доста надвишава тази на яйцата, да вземем за пример. Съответно снижаването на риска от ранна гибел в този случай е от 24 % при мъжете и 21 % при дамите.

Заменянето на месото със упоменатите тестени произведения води до още по-голямо понижаване на риска, който пада до 13 % при мъжете и 15 % при дамите.
 самун тесто iStock/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР