На Златните германските купонджии са добре дошли, след като Майорка

...
На Златните германските купонджии са добре дошли, след като Майорка
Коментари Харесай

Сп. Шпигел: На Златните купон и оргии. По-добре е от Майорка

На „ Златните " немските купонджии са добре пристигнали, откакто Майорка ги изгони. За това написа списание „ Шпигел " в края на обширната си титулна тематика за сенчестите страни на туризма.

Журналистите провели лични следствия в Прованс, в Цел ам Зее, в Порто, в Рим и в Амстердам. Ан-Катрин Незик посетила „ Златните пясъци ", чиято цел, съгласно нея, е да се трансформира в Елдорадо за немските парти-летовници. За разлика от „ Златните ", другаде по света на туристите към този момент гледат не като на благословия, а като на проклинание, което заплашва локалната културна еднаквост, написа „ Шпигел ". Вместо " Мале ", както немските парти-туристи назовават Майорка, в този момент на мода излиза " Буле ", т.е. - България. Ето и част от публикацията:

„ Напук на всичко, тях към момента ги има: кътчетата и районите, където туристите към момента са добре пристигнали във времена, когато другаде не ги желаят. И където никой не се възмущава от безкрайния ваучър и от пиянските им оргии.

Даниел Стефанов се е изправил на един подиум, заклещен сред улицата и плажа, и следи тълпата, която се къпе в пяна. Неговите помощници са конфигурирали две снежни оръдия край дансинга на „ Мегапарк Долфин ": едно гигантско, шантаво парти-средище навън, което Стефанов основал дружно със свои бизнес-партньори на „ Златни пясъци " в България. Пяната се точи като сурово козуначено тесто от едното оръдие върху главите на купонясващите туристи, другото пък плюе фини сапунени облачета.

" Златните " – твърда цел за немски купонджии

Даниел Стефанов последователно се доближава до задачата си: да трансформира „ Златните пясъци " в твърда цел за немските летовници- купонджии, в опция на „ Ел Аренал " и „ Плая де Палма " (на Майорка – бел. ред.).

Преди 15 години Стефанов и неговият сътрудник Сава Даритков отвориха дискотеката навън „ Мегапарт Долфин " в „ Златни пясъци " – няколко басейна, обградени от дансинг. Преди осем години към това се добави и „ Партищадл ", където извършват немски шлагери, а половин литър бира коства две евро.

Стефанов и Даритков са вложили доста в своята визия. Започнали да внасят бяла бира от Германия, наели и артисти, които другояче гастролират на Майорка. Тръгнали и „ разпенените " купони. Срещу 20 евро всеки вторник и всяка събота се оферират коктейли по желание в продължение на цялостен час и пяна в обилие от оръдията.

За двамата актуалният сезон върви по-добре от когато и да било. Най-напред при започване на лятото от Германия пристигнаха зрелостниците, след това футболните тимове и клубовете по боулинг. Жени, само че най-много мъже на към 20-25 години, които – съгласно личните им самопризнания – схващат отпускарското благополучие в границите на три думи: слънце, плаж и запой. И до края на септември ще е все по този начин, надява се Даритков. Той държи да добави и още нещо значимо: „ Ние се радваме на гостите. "

" Златните пясъци " са освен по-евтиният, само че и по-добрият " Балерман "

Това изречение придобива нов смисъл, откогато същинският „ Балерман " (култово място на Майорка – бел. ред.) взе да се отчуждава от купонясващите маси. Майорка към този момент не желае да бъде парти-остров и забрани както пиянските оргии, по този начин и секса на плажа. Затова новото обръщение гласи: „ Златните пясъци " са освен по-евтиният, само че и по-добрият „ Балерман ".

Никлас, Марвин и Марсел седят на бара в „ Мегапарк Долфин " с чаши в ръка: водка с мирис на праскови. На светлозелените им тениски е изписано мотото на миналогодишната им почивка: „ Мале. Кофи за всички. Всички за Мале. " Били на Майорка с компания от десетина души. Но новите наставления там ги насочили тази година към България, споделя 24-годишният автомонтьор Никлас. В „ Ел Аренал " видели по какъв начин полицията идва с цели три патрулки, когато летовници нарушили възбраната и със сламки пиели Сангрия от кофа на плажа. Това, съгласно тях, към този момент било прекомерно.

„ На „ Златните пясъци " е напълно друго. Тук въобще няма локални поданици, които биха се оплакали от данданията ", се споделя в умозаключение в репортажа на сп. „ Шпигел ".

Б. ред. - Статията е на Дойче веле.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР