На Земята ни живеят около 9000 вида различни видове птици,

...
На Земята ни живеят около 9000 вида различни видове птици,
Коментари Харесай

Най-хищните птици на планетата

На Земята ни живеят към 9000 типа разнообразни типове птици, като едни от тях се считат за най-големите хищници. Способността им да летят се дефинира от присъщите структурни особености на тялото им, като по този начин да вземем за пример костите им са кухи и доста леки. По този метод доста се понижава тежестта на скелета им. От друга страна леките им пера им обезпечават непоклатимост по време на полета, като някои от тях работят като рул.

В света има доста разнообразни типове птици, като някои от тях са в действителност големи и величествени. Част от тях обаче могат да бъдат класифицирани като най-големите и рискови хищни птици на нашата планета. Именно за тях ще ви разкажем през днешния ден.

Боен орел

Тази птица населява регионите на Африка, като цветът е тъмнокафяв, а очите са жълти. Теглото на бойният орел доближава до към 4-5 кг, като тялото им се отличава с мощните гръдни мускули и острите като нож нокти, които му оказват помощ да лови плячката си.

Морски орел

Изключително мощна и една от най-хищните птици на света. Естественият им хабитат е североизточна Азия, като орелът се храни главно с риба. Именно тази хищна птица се счита за най-тежкия орел, защото може да доближи до цели 9 кг.

Раирана сова

Този голям бухал има доста застрашителен тип и е един от най-големите хищници на нашата планета. Храни се най-много с водни животни, инсекти, жаби, само че може да изяде даже дребен крокодил.

Скален орел

 Скалният орел е измежду най-хищните птици в света Снимка: Kevinsphotos/pixabay.com

Естественият хабитат на птицата са планинските региони и се храни най-много с дребни животни, птици и зайци. Скалният орел е един от най-известните хищници от фамилията на ястребите.

Орел маймунояд

Това още веднъж е хищна птица от фамилията на ястребите. Хабитатът му на обитание са тропическите гори на Филипините, където тази птица се смята за знак на страната. Тежи към 8 кг, като популацията им понижава бързо и по тази причина орелът маймунояд е под непрекъсната отбрана на страната.

Южноамерикански харпия

Обитава региона на Южна и Централна Америка, като ловува главно в тропическите гори. Птицата е освен една от най-хищните в света, само че и най-големите, защото доближава до 8 кг.

Африкански лешояд

Огромният див звяр доближава на тегло до гигантските 14 кг, а естественият хабитат на този лешояд е Северна и Южна Африка.

Това са едни от най-хищните птици на планетата, които обаче са и доста рискови, като в случай че усетят опасност, могат да атакуван даже човек. Именно по тази причина самоуверено можем да съобщи, че природата е величествена в своите изумителни и даже вълшебен творения, както и в голямото многообразие на животинския си свят.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР