На завършилия последен кръг от Републиканския ни шампионат на писта

...
На завършилия последен кръг от Републиканския ни шампионат на писта
Коментари Харесай

Чой изпревари Караньотов на старта и записа победа на пистата в Долна Митрополия

На приключилия финален кръг от Републиканския ни шампионат на писта в Долна Митрополия, Плевен към този момент публично са известни имената на първенците в обособените класове за 2019 година. Събитията на летищния комплекс бяха открити с неповторим мото церемониал, в който се включиха над 200 мотоциклетисти от цялата страна, които пристигнаха за взаимната благотворителна самодейност на Българската федерация по мотоциклетизъм и фондация " Движение на българските майки ". Специално направен постер с ликовете на първенците и техните подгласници от всички класове беше изработен, и водачите се подписваха под своите фотоси. Десетки души чакаха на опашка да получат по един афиш, като всички дарени средства ще отидат за потребностите на децата със синдрома на Даун.
115 състезатели от България, Турция, Румъния, Сърбия, Северна Македония и Гърция взеха присъединяване в днешните надпревари, които бяха изгледани от над 5000 индивида аудитория.

Най-очакваният старт от почитателите на мотоциклетния спорт беше този в SuperBike1000 където в поредна борба за първото място излязоха Ангел Караньотов (OVERDRIVE рейсинг, Дукати) и Мартин Чой (ЕКО BMW рейсинг, BMW), които бяха с разлики във времената от квалификацията в границите на 24 хилядни от секундата! Караньотов потегли от първата позиция, само че още на първия десен завой Чой го изпревари и приключи 12-те обиколки с преимущество от 8.7 секунди пред Караньотов. На третата позиция финишира Иван Грозев (SB MOTO рейсинг, BMW). Като подобаващ първенец за годината приключи Ангел Караньотов, с помощта на седемте си следващи победи в миналите кръгове от календара. Втори със сребърния орден за 2019 в кралския клас е Мартин Чой, а трети Роберт Мурешан ( Румъния,Ямаха).

В клас SP125сс безапелационна победа записа Жулиета Ленкова- Апостолова (МСК Плевен, Априля), която се оправи с съперниците си и след 8 спортни обиколки финишира пред Пламен Христов (МСК Плевен, Априля) и Боян Петров (МСК Плевен, Априля). Освен с днешния триумф Жулиета може да се гордее и със извоюваната шампионска купа за сезона. Втори в генералното класиране в SP125 е Пламен Христов, а трети Митко Митков (Мотомания.бг, Априля).

При F600 първи стана Христиан Бузалковски (Северна Македония, Хонда), който приключи с задатък от 4.3 секунди пред Васил Кичуков (Зедмото, Сузуки) и на 12.1 сек от третия Михаил Иванов (ЕКО BMWрейсинг, Хонда). За сезона в този клас първенец стана Янислав Димитров (Мотомания.бг, Хонда). Със сребърния орден за 2019-а е Павел Драганов (Троян мото клуб, Ямаха), а бронзовото отличие си завоюва Асен Лилов (МСК Плевен, Хонда).

Християн Христов (MSC BG POWER, Кавазаки) в F1000 затвърди отличното си показване през сезона, като с изключение на триумфа през днешния ден с 4.9 секунди пред Валентин Георгиев (Зедмото, Сузуки) и на 5.4 секунди от Ненко Стаменов (МК Боляри,Кавазаки), Христов стана и притежател на златния орден за сезона. Втори за годината е Алекс Исмаил (Зедмото, Ямаха), а трети с бронза е Валентин Георгиев (Зедмото, Сузуки).

В SuperSport600 доста мощно показване през годината и завършвайки сезона с победа записа Милен Георгиев (КИДА Моторспорт, Ямаха). Милен съумя да изпревари в 8-ата обиколка Фуркан Ерълмаз (Турция, Ямаха) и пресече финала с задатък от 5 секунди пред турския играч. Трети приключи Йонел Паскота (Ямаха, Румъния). Георгиев върна след 7 години шампионската купа в този клас за български водач и справедливо получи доста овации на подиума за награждаване. Втори за сезона е Пламен Петров (Зедмото, Ямаха), а бронзовото отличие е владеене на Йонел Паскота.

В клас " Скутери " победа през днешния ден за Иво Михайлов (Зедмото, Пиаджо), втори Алекс Николаев (МСК Плевен, Пиаджо), трети финишира Пламен Христов (МСК Плевен, Априля).

Много страсти и въодушевление по трибуните донесоха състезателите в mini bike 50, които караха за първи път в съревнование на писта. Осем водача с 50 кубикови машини даваха газ в продължение на 6 минути и 2 спомагателни обиколки. С триумфа от Долна Митрополия си потегли Пламен Христов, който изпревари с съвсем минута Емил Андреев и Димитър Христов.

В предпоследния кръг на BMU European SuperMoto Championship 2019 се организираха спортни маншове в Junior (65 и 85сс), както и в OPEN.

Радостин Михайлов (Несебър мото, КТМ) и Баран Кочаман (Турция, КТМ) си размениха по една победа в маншовете. В първия Кочаман съумя до последните метри удържи натиска на Радостин и да завоюва, само че във втория Михайлов изрично го победи и се качи на първото място за награждаване с 47 точки. Трети с 40 точки е Живко Иванов (Диана рейсинг, КТМ). При най-малките SM65 и в двата манша триумф за Енис Байрамов (50 точки, Несебър мото, КТМ). Втори пресече финала Никола Досев (44 точки, НСА Моторспорт, КТМ), до момента в който с третото място и 40 точки към Турция си потегли Сечен Тиназ (КТМ).

Майкъл Иванов (НСА Моторспорт, Хускварна) и през днешния ден на СуперМото в клас OPEN сподели, че се намира в съвършена форма и записа двоен триумф в маншовете. По едно второ и трето място си размениха Янко Ташев (МСК Ридо Самоков, ТМ) и Александър Георгиев (МСК Плевен, КТМ). Заради успеха във второто пробягване Георгиев стана втори, а Ташев се качи на третото място за награждаване.

Следващият финален кръг на BMU European SuperMoto Championship ще бъде на 12 и 13 октомври в Драма, Гърция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР