На завършилия Европейски турнир по футзал, в който играят най-добрите

...
На завършилия Европейски турнир по футзал, в който играят най-добрите
Коментари Харесай

Чудесно представяне на глухите футболисти в Шампионската лига по футзал

На приключилия Европейски шампионат по футзал, в който играят най-хубавите 24-и отбора от континента, българският тим ФК”Г” се показа повече от сполучливо и зае 7-мо място в крайното нареждане. Шампионската лига за спортисти с повреден слух се организира в Виджевано ( Италия). Нашите играчи излязоха като първи тим в квалификационната група, след победи над ИФК Гьотеборг ( Швеция) с 3:0, Багри ( Румъния) – 10:1 и тъждество против ФК Тимишуара ( Румъния) – 1:1. На осминафиналите българите отстраниха доста мъчно испанския Гранада с 3:2, а на четвъртфинал отпаднаха от Ашдод ( Израел) след проваляне с 4:11. Въпреки това момчетата водени от близнаците Пламен и Христо Петкови играха за 7-мо и 8- мо място, което завоюваха с 4:0 над Барнет ( Англия). При голмайсторите в Топ 10 е Николай Иванов с 7 гола от шампионата.

„ Това е годишно издание на Шампионската лига по футзал за глухи. Винаги е доста мощна конкуренцията и е доста оспорвано. Българският тим ФК”Г” играха чудесно в групата, само че нямахме шанс против израелския Ашдод и в последните минути ни вкараха головете. Иначе мачът си вървеше равностойно. Все отново и седмото място в крайното класиране е повече от влиятелно за нас. Момчетата се раздадоха и съм горделив с представянето им”, показа от Италия ръководителят на Спортната федерация на глухите в България Николай Бозев.

Шампион на Европа стана Потенца (Италия), които на финала победиха Рекреативо( Испания) с 5:3.

„ Започваме годината с това положително класиране на футзал за спортистите с повреден слух. Тази година се обрисува да бъде наситена с доста шампионати и шампионати в които ще вземат участие наши състезатели. Имаме Световни и Европейски шампионати по джудо, лека атлетика,волейбол, тенис на маса, карате, шахмат и плажен волейбол. На всички тях ще има българско присъединяване. Вътрешният ни календар за 2020 година също е с доста спортни събития. Работим в отличен синхрон с всички клубове в страната и сме в непрекъснат контакт. Ние като федерация вършим всичко допустимо да имат спортистите естествени условия в които да се приготвят. Трудно е, само че поставяме доста грижи и труд, с цел да има проведени надпревари за глухи в България”, добави Николай Бозев.

Още през идващия месец е първото огромно състезание зад граница на което ще вземат участие родни представители с повреден слух. От 7 март стартира Балканското състезание по карате, което ще бъде в Тирана, Албания.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР