На заседанието си през юли 2022 г. Педиатричният комитет (PDCO)

...
На заседанието си през юли 2022 г. Педиатричният комитет (PDCO)
Коментари Харесай

Ирландецът Брайън Ейлуърд оглави Педиатричния комитет на ЕМА

На съвещанието си през юли 2022 година Педиатричният комитет (PDCO) на EMA избра Брайън Ейлуърд от Ирландия за нов ръководител с тригодишен мандат, оповестиха от европейския лекарствен регулатор.

Д-р Ейлуърд поема поста от професор Конрад Норга от Федералната организация за медикаменти и здравни артикули (FAMHP) в Белгия, който оглавяваше PDCO през последните три години.

„ За мен е наслаждение и чест да бъда назначен за ръководител на педиатричния комитет на Европейската организация по медикаментите “, сподели доктор Ейлуърд. „ PDCO има основна роля в консултирането на органи за взимане на решения както в границите на, по този начин и отвън EMA, и други заинтригувани страни по отношение на напредъка в педиатричната медицина. Очаквам с неспокойствие да работя с всички тези заинтригувани страни, с цел да осигурим съществуването на ефикасни, безвредни и подобаващи за възрастта медикаменти за приложимост при деца и юноши “, добави той.

Д-р Ейлуърд взе участие интензивно в разнообразни действия на PDCO от 2010 година, когато е назначен за заместител за Ирландия, преди да стане член на комисията през 2013 година Той е ръководител на работната група за формулировки на PDCO от 2014 година

Преди да се причисли към Регулаторния орган за здравни артикули (HPRA) на Ирландия през 2008 година, той практикува като анестезиолог и доктор по интензивно лекуване. Преди да бъде назначен в PDCO, той е бил член на групата за улеснение на клиничните изпитвания към ръководителите на организациите по медикаментите (HMA).

Основната роля на PDCO е перспективно да насочва спонсори или компании по какъв начин да обмислят използването на лекарство при деца по време на неговото създаване. В този подтекст комисията прави оценка наличието на проектите за педиатрично проучване, както и заявките за цялостно или отчасти освобождение и за отсрочвания.

PDCO ще избере нов заместник-председател на съвещанието си през септември 2022 г.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР