На заседанието на Съвета за интеграция на хората с увреждания

...
На заседанието на Съвета за интеграция на хората с увреждания
Коментари Харесай

Одобриха законопроекта за хората с увреждания с допълненията, поискани от майките

На съвещанието на Съвета за интеграция на хората с увреждания през днешния ден следобяд беше утвърден окончателният вид на Закона за хората с увреждания. Въпреки почналото напредване на законопроекта към Народното събрание, майките остават в протестна подготвеност до завършването на промяната.

Повече от 13 часа продължи блокадата на бул. " Александър Дондуков " пред постройката на Министерския съвет, откакто нощес протестиращите майки на деца с увреждания разпънаха палатките си върху жълтите павета и прекараха цялата нощ под прозорците на премиера Бойко Борисов. Тази заран палатките бяха преместени върху тротоара пред Министерския съвет, а на обяд майките си ги прибраха.

Майките желаеха да се уверят, че промяната ще стартира, и че написаният проект за деяние с съответни стъпки и периоди ще бъде спазен. " Бяха внасяни и изнасяни нашите текстове, внасяни и изнасяни. Ние желаеме тази игра на котка и мишка просто да спре ", съобщи една от протестиращите майки.

След съвещание на Съвета за интеграция на хората с увреждания този следобяд стана ясно, че законопроектът за хората с увреждания с допълненията, поискани от майките, е утвърден.

Участниците в съвещанието са подкрепили изтеглянето на предлагането да отпадне отбраната за хората с ТЕЛК от уволняване. Така окончателният план резервира тази отбрана, както и квотите за работодателите да наемат лица с увреждания, само че с някои облекчения.

Законопроектът ще влезе за гласоподаване от държавното управление идната сряда, а два дни по-късно ще бъде импортиран в Народното събрание.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР