На заседанието на Министерския съвет не сме обсъждали темата за

...
На заседанието на Министерския съвет не сме обсъждали темата за
Коментари Харесай

Гьоков: Не сме обсъждали отзоваването на Митрофанова на заседанието на кабинета


На съвещанието на Министерския съвет не сме обсъждали тематиката за отзоваването на съветския дипломат Елеонора Митрофанова, заяви в предаването „ Лице в лице “ министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков.

„ Българска социалистическа партия ще има съвещание на Националния съвет в тази събота и може би там ще бъде издигнат този въпрос и ще има някакво политическо решение “, изясни още той.

За решението да се изиска от президента отстраняването на началника на НСО, Георги Гьоков сподели, че то е взето откакто излиза наяве, че от прокуратурата са поискали записите от камерите в Министерския съвет и те са предадени без да бъде известен премиера.

„ Затова беше обсъждано, че от президента би могло да се изиска освобождението на ръководителя. В случая по всяка възможност ще реши президентът, преценявайки всичко, което се знае “, уточни той.

„ Великденската помощ за пенсионерите ще бъде изплатена от 15 април и ще бъде разграничена от заплащанията на пенсията и Коронавирус добавката, с цел да не се бъркат хората. Това ще коства на бюджета 143 милиона лв. “, сподели общественият министър.

„ Мисля, че е положително решение поради покачващите се цени поради високата инфлация в навечерието на великденските празници. Добавката се дава на всички пенсионери, тъй като за всички се подвигат цените за питателните артикули “, уточни той.

„ Категорично и твърдо от 1 юни ще има осъвременяване на пенсиите и то такова, което да направи допустимо след отпадането на Коронавирус добавките, пенсиите да не са с по-нисък размер “, увери министър Гьоков.

По думите му в бюджета има към 20 милиарда за поддръжка за обществени заплащания и компенсации.„ Ще загатна, че се подвигна минималната работна заплата, подвигна се минималното и оптималното обезщетение за безработица. Майчинството през втората година стана равно на минималната работна заплата, усилиха се пенсиите на хората с увреждания “, изброи министърът на труда и обществената политика.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР