На заседание, проведено на 13.02.2023 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на

...
На заседание, проведено на 13.02.2023 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на
Коментари Харесай

Глоби на стойност 600 лева от последните мачове в НБЛ

На съвещание, извършено на 13.02.2023 година, Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) прегледа отчета на София Масларова - дежурен представител на БФБаскетбол на мача Берое - Левски, извършена на 04.02.2023 година в   Стара Загора. Въз основа на отчета, на съображение член 15, алинея 1 по отношение на член 25, алинея 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, поради неналичието на подадено от заинтригуваните лица несъгласие по см. на член 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

„ Налага на Димитър Ангелов - помощник-треньор на тима на БК „ Левски “ – санкция в размер на 300 (триста) лв. на съображение чл.35, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване, отсъдено в среща № 94 сред тимовете на БК “Берое ” и БК „ Левски ”, извършена на 04.02.2023 г.

На съображение член 27 от ДАП, решението по т.1 предстои на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен период от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно отчета на дежурния представител на БФБ, на треньор 1 на тима на БК „ Левски “ – Димитър Ангелов е отсъдено техническо нарушаване за реакция след съдийско решение. Нарушението е трето за сезона за длъжностното лице, което предопределя размера на наказването му. “

ДАС се срещна с отчета на Красимир Стойнов за мача Ямбол - Рилски Спортист и реши:

„ Налага на  БК “Ямбол ”, имуществена глоба в размер на 100 (сто) лв., на съображение чл.37, т.7 от ДАП на НБЛ - за мятане на предмети на терена, които не са рискови за здравето на участниците, в среща № 92 сред БК “Ямбол ” и БК “Рилски Спортист ”, извършена на 04.02.2023 г.

На съображение член 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не предстои на обжалване.

Мотиви: Съгласно отчета на дежурния представител на БФБ, в четвъртата част, при спряна игра от зоната на публиката, подкрепяща тима на БК „ Ямбол “ е хвърлен предмет на терена - бутилка от 750 ml минерална вода, попадащ в категория предмети незастрашаващи здравето на участниците. Предвидената имуществена глоба в чл.37 т.7 от ДАП на НБЛ е от 100 до 300 лв. за всеки хвърлен предмет.  ДАС постанова глобата, вземайки поради броя на хвърлените предмети. “

След разглеждане на отчета Съби Бахчеванов за дуела Черноморец – ЦСКА ДАС реши:

„ Налага на Джордан Тъкър - играч с № 1 от тима на БК „ Черноморец Бургас “ – санкция в размер на 100 (сто) лв. на съображение чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване, отсъдено в среща № 95 сред тимовете на БК “Черноморец Бургас ” и БК “ЦСКА София ”, извършена на 04.02.2023 г.

На съображение член 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не предстои на обжалване.

Мотиви: Съгласно отчета на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 1 от тима на  БК „ Черноморец Бургас “ – Джордан Тъкър  е отсъдено техническо нарушаване. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказването му. “

Въз основа на отчета на Владимир Атанасов за мача Академик Пловдив – Спартак Плевен ДАС:

„ Налага на Антъни Гуджино - играч с №40 от тима на БК „ Академик Пловдив “ – санкция в размер на 100 (сто) лв. на съображение чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване, отсъдено в среща № 91 сред тимовете на БК “Академик Пловдив ” и БК “Спартак Плевен ”, извършена на 04.02.2023 г.

На съображение член 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не предстои на обжалване.

Мотиви: Съгласно отчета на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №40 от тима на  БК „ Академик Пловдив “ – Антъни Гуджино  е отсъдено техническо нарушаване. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказването му. “

Снимка: НБЛ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР