На заседание на Съвета по икономически и финансови въпроси на

...
На заседание на Съвета по икономически и финансови въпроси на
Коментари Харесай

Съветът ЕКОФИН с общ подход за по-нататъшното опростяване на правилата за ДДС

На съвещание на Съвета по стопански и финансови въпроси на Европейски Съюз в Брюксел министрите реализираха общ метод за по-нататъшно опростяване на разпоредбите за Данък добавена стойност , използвани за дребния бизнес. Целта на новите правила е да се понижи административната тежест и разноските за дребните предприятия и да се сътвори фискална среда, която да улесни трансграничната търговия. За това оповестява финансовото министерство в своя бюлетин „ Основни стопански и политически решения в Европейски Съюз ".

Съветът разиска също модернизирането на разпоредбите по отношение на данъчното облагане на продажбата или използването на артикули като тютюневи произведения, енергийни артикули и алкохол. Предложеното ще помогне да се хармонизират акцизните и митническите процедури в Европейски Съюз, тъй че да се усъвършенства свободното придвижване на акцизни артикули, освободени за ползване в единния пазар, като в същото време се подсигурява вярното събиране на налога от страна на страните членки. "Днес договорихме основни усъвършенствания на режима на акцизите, използван в Европа. Модернизирането на съществуващата рамка значи понижаване на бюрокрацията и редуциране на разноските за дребните производители, като в същото време се предизвиква лоялната конкуренция в границите на единния пазар ", съобщи Мика Линтила, министър на финансите на Финландия.

Европейски Съюз реализира общ метод и по разпоредбите за улеснение на разкриването на данъчни измами при трансгранични покупко-продажби в региона на електронната търговия. Новите правила ще разрешат на страните членки да събират по съгласуван метод записите, предоставени по електронен път от снабдители на платежни услуги (напр. банки). Наред с това ще бъде основана нова централизирана електронна система за запазване на информацията за заплащанията и за по-нататъшното култивиране на тази информация от националните органи, отговарящи за битката с измамите.

Работата в Организацията за икономическо сътрудничество и раз се ускори през последните месеци, като задачата е да се реализира политическо съглашение за цялостната архитектура на промените до януари 2020 година България смята, че работата на Организацията за икономическо сътрудничество и раз по избрани въпроси следва да се разисква и на равнище Европейски Съюз, с цел да се намерят общи решения, допустими за всички страни членки.

На съвещанието Европейският фискален съвет показа своя годишен отчет за 2019 година Докладът дава разбор на надзора и координацията на фискалната политика в еврозоната. По-конкретно, отчетът предлага оценка на използването на Пакта за непоклатимост и напредък (ПСР) през 2018 година разбор за усъвършенствания на фискалната рамка на Европейски Съюз. "България кардинално е съгласна с рецензиите на борда по отношение на честото използване на дискреция (неограничаване, даване на нечие убеждение - бел. ред.) при оценка на осъществяването на фискалните правила. По отношение на предложенията на борда за опростяване на съществуващите фискални правила сме на мнение, че фокусът следва да бъде върху прецизното използване на разпоредбите, а не толкоз върху тяхната честа смяна ", се споделя в позицията на страната ни.

Във връзка с идната Конференция на Организация на обединените нации по изменението на климата COP25 през декември Съветът одобри и изводи по отношение на финансирането на битката с изменението на климата. България поддържа изразените основни детайли в оферти план на изводи. "За България е значимо да се означи, че със заключенията не следва да се внася нов детайл във към този момент контрактуваните цели на Европейски Съюз с небосвод 2030 година "

В края на съвещанието министрите на образованието и на финансите организираха взаимен спор на тематика „ Силна икономическа основа за Европа: в гонене на успеваемост, резултатност и качество на образованието и образованието “. Това беше и първата опция за продан на отзиви за смисъла на човешкия капитал като основата на благосъстоянието на европейските жители. Дискусията акцентира упоритостта на Европейския съвет да се ускорят вложенията в образование и обучение.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР