На заседание на Съвета на директорите на ПФК Славия се

...
На заседание на Съвета на директорите на ПФК Славия се
Коментари Харесай

ПФК Славия ще издигне кандидатурата на Михаил Касабов за президент на БФС

На съвещание на Съвета на шефовете на ПФК Славия се взе решение да бъде издигната кандидатурата на Михаил Касабов за президент на Българския футболен съюз (БФС) на идния Конгрес, оповестиха от Белия клуб.

Касабов сега е краткотрайно изпълняващ функционалностите на началник на централата след подадената оставка на Борислав Михайлов през декември 2023 година.

Припомняме ви, че юристът още веднъж заемаше тази роля в интервала октомври 2019 - август 2021, когато още веднъж Михайлов беше в оставка.

Михаил Тодоров Касабов, както е цялостното му име, е роден 22 март 1955 година в София. Свързан е с футбола и с БФС към този момент 44 години, като има голям опит като админ и началник. През 1979 година стартира работа почасово в Международния отдел на БФС. Завършва Юридическия факултет на Софийския университет " Климент Охридски през 1982 година.

В продължение на година и половин той работи в интернационалния отдел на ПФК Левски, а по-късно в продължение на четири години е вицепрезидент на клуба.

През 1995 година Касабов е определен за вицепрезидент на БФС и остава на тази позиция по време на ръководството на Иван Славков и при наследилия го Борислав Михайлов.

След като последният подава оставка за първи път на 18 октомври 2019, Михаил Касабов е определен за краткотрайно изпълняващ длъжността президент на БФС до насрочване на нов конгрес.

Футболният функционер е индивидът, който се счита за непосредствен другар на към този момент умрелия именит немски състезател Франц Бекенбауер, който гостува неведнъж у нас по покана на Касабов, на който се дължат и отличните контакти на БФС с Германския футболен съюз (ГФС), както и с немски компании за спортна екипировка.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР