На заседание на Постоянната комисия по образование, култура, наука и

...
На заседание на Постоянната комисия по образование, култура, наука и
Коментари Харесай

Над 200 000 лв. са вложени за физическо възпитание и спорт по проекти на училища и детски градини в София

На съвещание на Постоянната комисия по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие към Столичната община, общинските съветници разискаха настоящи и идни действия, свързани с поддръжка на столичните възпитаници.

Заместник-кметът по направление “Култура, обучение, спорт и юношески дейности” на София доцент Тодор Чобанов показа доклад за осъществяване на едногодишния проект за реализация на Стратегия за личностно развиване на децата и учениците в София за миналата 2019-а. Той означи, че по Програмата за развиване на физическото образование и спорта са осъществени 105 плана на учебни заведения и детски градини на обща стойност 205 236 лева В региона на извънкласни и извънучилищни активност в региона на физическото образование и спорта са подкрепени 44 плана на обща стойност 130 837 лв..

Тодор Чобанов регистрира подкрепяне на столичани деца и младежи в интернационалните спортни конгреси, както и обезпечаване на медицински експерти за здравните кабинети към учебните заведения и градините.

Общинският консултант от "БСП за България " Калоян Паргов уточни на собствен ред, че докладът не трябва да бъде единствено фиктивен, а знак за напредъка и за това какви промени са преодолени. Той засегна въпроса за скупчването на огромен % деца от ромския етнос в избрани учебни заведения, като уточни, че по-добри резултати могат да бъдат реализирани при дисперсия на тези възпитаници в разнообразни образователни заведения.

Заместник-кметът по образованието и културата акцентира, че за миналата година са отпуснати общо 76 стипендии в региона на образованието, науката и изкуството. 69 са стипендиите на възпитаници, класирани на олимпиади и надпревари в региона на спорта.

Проектите на решения, свързани с културата и образованието за идващия едногодишен програмен интервал, ще бъдат гласувани на идното съвещание в четвъртък на Столичния общински съвет.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР