На заседание на Общински съвет – Русе, на 21 март,

...
На заседание на Общински съвет – Русе, на 21 март,
Коментари Харесай

ФК Дунав получи финансова подкрепа от община Русе

На съвещание на Общински съвет – Русе, на 21 март, се реши футболистите на ФК „ Дунав “ да популяризират Русе в мачовете, когато гостуват. Срещу отпуснатите финансови средства в размер на 270 000 лв. , клубът се задължава да разпространява община Русе посредством избрана група от изгоди. Сумата ще бъде обезпечена посредством понижаване на средствата по Програма „ Спорт “ от 900 000 на 630 000 лв.. От 46 дали своят вот на сесията, 42 поддържаха направеното предложение.
„ Бюджетът на клуба е към 2.7 млн. лв., а вместо да се режат пари е най-добре да бъдат увеличени средствата и за другите клубове, изрично съобщи на сесията ръководителят на надзорния съвет на ФК „ Дунав “ Русилина Симеонова.
Градоначалникът Пламен Стоилов поддържа настояването, като прикани съветниците да заявят дали желаят Русе да има футболен тим в Първа лига или са срещу. „ Няма футболен клуб в света, който да оцелява без поддръжката на локалните управляващи “, сподели Стоилов.
До края на 2019 година Футболен клуб „ Дунав 2010 “- Русе ще се преструктурира в акционерно сдружение, в което ще се търси вид локалната власт да взе участие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР