На заседание на МС приехме Постановление за определяне на условията

...
На заседание на МС приехме Постановление за определяне на условията
Коментари Харесай

Борисов огласи важни финансови новини

На съвещание на Министерски съвет приехме Постановление за установяване на изискванията и реда за погашение на обезщетения на работодатели за опазване на заетостта на служащите и чиновниците при изключителното състояние. Това написа в профила си в обществената мрежа министър председателят Бойко Борисов.

Ето какво тъкмо сподели той:

"На съвещание на Министерски съвет приехме Постановление за установяване на изискванията и реда за погашение на обезщетения на работодатели за опазване на заетостта на служащите и чиновниците при изключителното състояние.

Размерът на компенсацията е 60 на 100 от осигурителния приход за месец януари 2020 година за всяко лице, за което е прибавен режима за прекратяване на работа или е открито ненапълно работно време.

С тези ограничения ще подкрепим заетостта на служащи и чиновници, заети в хотелиерството, ресторантьорството, действия в региона на културата, спорта и развлеченията, търговията на дребно, пътническия превоз и други.

Работодатели от други стопански браншове също ще могат да получат обезщетения, когато със своя заповед са прекратили работа или са въвели ненапълно работно време по отношение на изключителното състояние.

Днес одобрихме и контракт с Китайската национална фармацевтична корпорация за външна търговия за медицински маски вид KN95. Министерството на здравеопазването ще закупи 1 000 000 медицински маски вид на стойност 1 670 000 евро.

Този вид маски за лице могат да филтрират частици с 95% успеваемост, Те ще бъдат употребявани за застраховане потребностите на личния състав в лечебните заведения, за органите на държавния здравен надзор и за други лица, ангажирани в работата против разпространяването на ковид в България. "



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР