На започващото днес Световно първенство в Русия ще участват 32

...
На започващото днес Световно първенство в Русия ще участват 32
Коментари Харесай

Бразилия мечтае за шеста световна титла


На започващото през днешния ден Световно състезание в Русия ще вземат участие 32 тима, само че съгласно футболните специалисти действителен късмет за купата имат единствено няколко от тях. Макар и на Европейските шампионати да се случва да забележим изненадващи първенци – като Гърция през 2004-та година и Португалия преди две години, то на Мондиалите постоянно печели един от грандовете.

Според букмейкърите любимец номер 1 за купата в Русия е петкратният международен първенец Бразилия. Бразилците мечтаеха да завоюват шестата си международна купа на домашна сцена преди четири години, само че претърпяха голямо отчаяние след унизителната загуба от Германия с 1:7 на полуфиналите на шампионата. В хода на квалификациите Селесао смени треньора си и от ленив и предвидим тим под управлението на Тите се трансформира в машина за печелене на точки, а тимът завоюва квалификациите в зона Южна Америка повече от безапелационно. Тите е най-титулуваният треньор в историята на Коринтианс, който завоюва с тима два пъти шампионата на Бразилия, Копа Либертадорес и международния клубен шампионат. Тите извади от тима Хълк и Оскар, само че повика от Китай Паулиньо и Ренато Аугусто, а това шокира мнозина. Много скоро обаче стана ясно, че новият бразилски тим е отлично уравновесен и се усеща решително освен в офанзива, само че и в защита. Под управлението на Тите тимът на Бразилия записа девет следващи победи в пресявките, включително над огромните южноамерикански съперници Аржентина и Уругвай.

Водени от най-скъпия футболист в света Неймар, бразилците наподобяват в действителност подготвени да стъпят на международния връх за първи път от 2002-ра година насам. Неймар надалеч не е единственото огромно име в този състав – Коутиньо, Уилиан, Роберто Фирмино, Габриел Жезус и Дъглас Коста допълват нападателната мощност на отбора, Алисон и Едерсон ще си оспорват титулярното място на вратата, а в отбрана Тите ще разчита на опитните Тиаго Силва, Марсело, Маркиньос и Филипе Луис. В този тим освен нападателите творят, само че и бранителите играят за феновете и всеки мач на Бразилия е карнавал. С отракан състав, цялостен с изключителни футболисти и пределна мотивация, Бразилия е най-големият любимец за купата.

След тях се подрежда актуалният международен първенец Германия. Тимът на Йоаким Льов е най-постоянният тим в света, като непроменяемо доближава полуфиналите на Световните и Европейските шампионати, а преди четири години изцяло справедливо завоюва четвъртата си купа от Мондиал. В последните месеци Германия сподели по-колебливи игри в контролните срещи и това накара някои да слагат под подозрение упоритостите на Бундестима за отбрана на купата, само че на всички този тим постоянно демонстрира най-хубавото от себе си в най-важните мачове. Силната халфова линия е главното оръжие на германците – Льов може да избира всред имена като Тони Кроос, Илкай Гюндоган, Сами Кедира, Месут Йозил, Леон Горецка, Юлиан Дракслер, Юлиан Бранд и Марко Ройс за средата на терена. В офанзива ще се разчита на опитните Томас Мюлер и Марио Гомес, както и нападателя на Лайпциг Тим Вернер. Големият въпрос за Германия е дали Мануел Нойер ще бъде подготвен да застане на вратата, откакто бе отвън терените близо девет месеца. С шампионски нрав, класа в центъра и ненадмината рутина Германия е любимец номер 2 за купата.
 RUSSIA SOCCER FIFA WORLD CUP 2018 RUSSIA SOCCER FIFA WORLD CUP 2018 / БГНЕС
Една от най-големите сили в международния клубен и народен футбол в последните 10 години без подозрение е Испания. Испанските тимове са безспорни хегемони в европейските клубни шампионати, а националният отбор завоюва две европейски и една международна купа сред 2008 и 2012 година. Отборът разочарова на последното международно състезание, само че под управлението на Хулиен Лопетеги наподобява като съживен отбор. Основното оръжие на Испания е едно – изключителна класа на всички позиции. Като стартираме от считания за най-хубав вратар в света Давид де Хеа, продължим със Серхио Рамос, Жерар Пике, Дани Карвахал и Жорди Алба в защита, Серхио Бускетс, Коке, Тиаго, Андрес Иниеста, Давид Силва и Иско в центъра на терена и приключим с Диего Коста на върха на офанзивата, испанците разполагат с играчи от международна класа по целия терен. С доста мощен състав и шампионски опит Испания е любимец номер 3 за международната купа.

Ако тимът на Испания е цялостен с надарени играчи, то този на Франция „ страда “ от остатък на класни футболисти. Достатъчно е да споменем играчите, които не откриха място измежду 23-та за Световното състезание – Лука Дин, Емерик Лапорт, Адриен Рабио, Антони Марсиал, Мамаду Сако, Александър Лаказет и Кингсли Коман не попаднаха в селекцията на селекционера Дидие Дешан. Малцина биха оспорили изказванието, че „ петлите “ разполагат с най-класния състав на Мондиал 2018, само че не са малко тези, които слагат под въпрос манталитета и обиграността на французите. След неуспеха във финала на домашното Европейско състезание преди две години, в този момент Пол Погба, Антоан Гризман, Килиан Мбапе, Осман Дембеле, Нголо Канте, Рафаел Варан, Самюел Юмтити, Люка Ернандес и компания ще са решени да покажат, че към този момент са същински тим и са подготвени да завоюват най-ценния приз в международния футбол. С извънредно надарен състав, само че въпросителни към треньора и отборната игра, Франция е любимец номер 4 за купата.
 RUSSIA SOCCER FIFA WORLD CUP 2018 RUSSIA SOCCER FIFA WORLD CUP 2018 / БГНЕС
Световното състезание в Русия е може би последният късмет на един от най-великите футболисти в историята да завоюва един от дребното титли, които няма във витрината си. Водената от Лионел Меси Аржентина бе доста покрай международния връх преди четири години, само че загуби след продължения от Германия. Сега южноамериканският отбор не наподобява толкоз мощен, само че продължава да разполага с най-силното си оръжие – Меси. Възпитаниците на Хорхе Сампаоли имаха проблеми с класирането за Мондиала, само че въпреки всичко съумяха да стигнат до Русия, с помощта на геройствата на звездата на Барселона в последния мач от квалификациите. Основното оръжие на Аржентина продължава да бъде звездната офанзива – Пауло Дибала, Гонсало Игуаин, Серхио Агуеро и Анхел Ди Мария ще подкрепят Меси в предни позиции, само че халфовата линия и отбраната не наподобява толкоз впечатляваща. С Лионел Меси и мощна офанзива, само че неуверена отбрана и полузащита, Аржентина е любимец номер 5 за международната купа.

Постепенно златното потомство на Белгия стартира да се трансформира от „ прикрит “ до „ очевиден “ любимец на огромните конгреси. „ Червените дяволи “ разполагат с може би най-силната група от играчи в цялата си футболна история – Тибо Куртоа на вратата, Ян Вертонген, Тоби Алдервайрелд и Венсан Компани в отбрана, Муса Дембеле, Кевин де Бройне, Еден Азар, Яник Караско в центъра и Ромелу Лукаку в нахлуване. На хартия тимът на Роберто Мартинес може да се опре на всеки един тим в света, само че въпросът е дали това ще се материализира в Русия. Само преди две години упоритостите на Белгия за европейски купа от Франция бяха попарени с изненадваща загуба от Уелс на четвъртфиналите и въпросът е дали този път тимът е научил своя урок. С доста класа в състава, само че малко опит в заключителните стадии на Световни шампионати и въпросителни към душeвността, Белгия е любимец номер 6 за купата в Русия.
 RUSSIA SOCCER FIFA WORLD CUP 2018 RUSSIA SOCCER FIFA WORLD CUP 2018 / БГНЕС
Тези шест тима са определяни от
букмейкъри и експерти за любимци на Мондиал 2018 и практиката демонстрира, че най-вероятно един от тях ще завоюва купата. Все отново, би трябвало да споменем още най-малко два тима. За първи път от доста години насам няма огромни упования към Англия, което може да помогне на „ трите лъва “ и освободени от напрежение те да реализират нещо съществено в Русия. Съставът на Англия обаче явно отстъпва на най-силните тимове и всичко повече от четвъртфинал ще е огромна изненада. Португалия е различен тим, който не разполага с толкоз впечатляващ състав, само че за разлика от Англия постоянно надскача опциите си на огромни конгреси. Настоящите европейски първенци разполагат и с спечелилия в анкетата Златна топка в последните две години – Кристиано Роналдо, който е кадърен да изведе всеки един тим до купа. При това систематизиране на силите обаче, за Португалия също всичко повече от четвъртфинал би било сериозен триумф. /Екип на БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР