На Запад повечето неща просто нямат вкус, аргументира се гурбетчиятаТуба

...
На Запад повечето неща просто нямат вкус, аргументира се гурбетчиятаТуба
Коментари Харесай

Родопчанин: Тръгвам на гурбет с буркани месо от дома

" На Запад множеството неща просто нямат усет ", аргументира се гурбетчията

Туба ракия, туршии, както и към 20 буркана с месо - част от наличието на багажника на автомобил при потегляне на гурбет.

Хиляди нашенци още веднъж поеха към Западна Европа след почивката при фамилиите си по празниците. Приготовленията не пропуснаха парченце от родното да отпътува зад граница.

„ От там се праща евро, само че пък от тук се стягат от време на време пратки с месо, алкохол. Пътуват с бусове на превозвачи до всяка точка на Европа “, споделя брачна половинка на строител в Белгия, научаваме от

„ Предпочитаме да си вземем консервирано месо от вкъщи. Там множеството неща просто нямат усет. Цените са по-евтини в сравнение с в България, само че качеството е същото. Ако си мислите, че ядете нещо същинско в непознатите вериги тук, то и на Запад си мислят по този начин. Но знаете какво слагате на масата. Най-добре е да се пазари от селата, от животновъди, тъй като се знае, че е в действителност био. Затова и през лятото приготвяме „ месните компоти “, споделя заминаващ към Германия гастарбайтер от района. В бурканите влиза свинско, телешко, пилешко, пуешко, че даже и риба.

Между 20 и 60 евро коства един колет от Родопите към страна в западната част на континента, като тя се дефинира от килограмите на пратката.

„ Аз пътувам със аероплан, само че преди този момент адресирам с бус пратки от тук, с цел да не заплащам в допълнение за полета “, разкрива тактиката си земляк, работещ на Острова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР