На Запад има целенасочено унищожаване на културата, а с това

...
На Запад има целенасочено унищожаване на културата, а с това
Коментари Харесай

Самоунищожение на западната култура

На Запад има целеустремено заличаване на културата, а с това и на рационалния човек

Самоунищожението на западната просвета стартира преди десетилетия. Влиянието на destrudo (деструдо, термин от психоанализата), или желанието за самоизтребление, може да се наблюдава в книги, филми, пиеси, а в този момент и в класическите изкуства като съкровищница на обичайното и почтително отношение към културното завещание. Уважително обаче то е престанало да бъде.

... През 2012 година спектакълът на Литовския народен трагичен спектакъл „ За визията за лицето на Божия наследник “, подложен от италианския режисьор Ромео Кастелучи, се отличава с „ креативна находка “. По време на постановката на сцената имаше двама артисти: първият играеше ролята на възрастен татко, измъчен от диария, вторият - синът, който се грижи за татко си през цялото зрелище. Действието се развива на фона на репродукция на лицето на Христос от картината на Антонело де Месина „ Спасителят на света “. По средата на представлението, когато бащата и синът напущат сцената, кафеникава течност, сходна на човешки екскременти, се разлива на потоци върху лицето на Христос.



Отвратителното осквернение възмути, даже преди премиерата във Вилнюс имаше митинги, представлението беше наказано от някои литовски политици, които приканиха за протест, само че представлението въпреки всичко беше показано.

Няколко години преди премиерата във Вилнюс светотатственият театър беше наказан от Ватикана, срещу него се оповестиха берлинският архиепископ кардинал Райнер Мария Велки, вилнюският архиепископ кардинал Аудрис Юозас Бачкис, само че предизвикващият гадене театър беше показан в доста театри в Европа.

По същото това време публиката беше „ нахранена “ със спектакъла „ Пикник на Голгота ” на аржентинския режисьор Родриго Гарсия. Хиляди католици излязоха на митинг по улиците. Гарсия показва християнската иконография в облици на терора, той съпоставя Христос с терорист. „ Без християнофобия “, „ Не пипайте моя Христос! “, „ Франция е християнска страна и би трябвало да остане такава “ - католиците излязоха с такива плакати. Франция обаче към този момент не беше християнска страна...

Ала всички шокиращи демонстрации на деструдо бяха надминати от богохулната режисура на пиесата „ Тялото на Христос “ в спектакъл „ Хитирио “ (Атина) през същата 2012 година Режисирана е от албанския режисьор Лаертес Василиу; Исус и апостолите са показани в пиесата и сложени като хомосексуалисти. Около триста души се пробваха да влязат в театъра, с цел да попречат на премиерата, само че полицията ги прогони със сълзотворен газ.

Сблъсъците сред гръцките християни и полицията се повториха няколко пъти, след което постановката беше свалена от репертоара. Междувременно в Гърция има закон, който санкционира богохулството с отнемане от независимост до две години.

Заличават се нормите, размиват се границите сред положителното и злото, моралното и аморалното... Режисьорите в " християнска " Европа към този момент непрекъснато мислят да пробиват границите на разрешеното в региона на вярата. При децата вярата се разклаща от дребни от книжки, карикатури, детски книжки, всевъзможни " културно-просветни " отпадъци.

За „ нравствено “ се показва „ толерантното “ и това не е нищо повече от фетиш на приемливост към злото, който заменя културата. „ Толерантното “ се набива и в детските глави. Пример: Театърът в Минеаполис анулира продукцията на Пепеляшка „ след деликатно обсъждане и с хладнокръвен ангажимент към многообразието, равенството и включването на малцинствата “ (неподходящо за „ толерантните “ беше, че пиесата включваше 98% бели актьори).

Ами в случай че децата си помислят, че в остаряла западноевропейска приказка не може да е другояче? А това значи, че с възрастта по-нататък няма да повярват и във опцията за съществуването на черна Анна Болейн, черна Анна Каренина, черна Маргарет Анжуйска и други исторически персони и литературни персонажи, които са длъжни да се „ очернят “?!



Или ето още един. Директорът на театралния център Олни в Мериленд, Марсия Милгром Додж, избра за ролята на Красавицата в „ Красавицата и звяра “ чернокожа „ бодипозитивна “ (болезнено затлъстяла) актриса, която на всяко кюше се хвалеше, че е лесбийка. Толерантност!



На 25 август Shakespeare`s Globe Theatre в Лондон ще показа театър с " небинарна " (не жена, не мъж) Жана д`Арк. В анонса на пиесата френската героиня се загатва с местоименията " те " и " те ". Пиесата е написана от някой/я/е си Чарли Джоузефин, също небинарна, хм, личност.

Франк Фуреди, почетен професор по социология в университета в Кент, сподели, че сходно пояснение " не дава отговор на историческата действителност, то е плячкосване на историята за легитимиране на това, което се случва тук и в този момент ". Но какво значи история, изкуство, просвета, демография, когато „ куиър общността ” прокарва своя култ – по този начин нареченото джендърно многообразие!

В Оксфордския университет (най-старият на Британските острови) нотната просветеност и класическата музика бяха оповестени за „ расистки “. Според английския The Telegraph, някои професори считат, че университетската образователна стратегия предизвиква „ концепциите за предимство на бялото “: прекалено много Моцарт-и и Бетовен-и, които освен са били бели, само че и нахално, цинично композират музика в „ интервала на робството “.

Предлага се свиренето на клавирни принадлежности и дирижирането да станат факултативни дисциплини, тъй като всичко това „ се концентрира върху бялата европейска музика “, което е „ агитация на бялата надмощие “ и може да аргументи голям дискомфорт на студентите с друг цвят на кожата.

В същото време се предлага да се отстрани музикалната нотация от образователната стратегия, защото преподавателите обръщат прекалено много внимание на европейското музикално завещание и „ бялата просвета “. Оксфорд обмисля да акцентира повече на „ неевроцентричните “ музикални обичаи като хип-хоп, джаз,

Един идиотизъм следва различен. Северното учебно заведение за съвременен танц, което е част от Лондонската консерватория за танц и драма, предефинира „ елитарната форма на изкуство “: „ Това е доста характерна форма, построена върху характерни бели европейски хрумвания и форми на тялото, които постоянно отблъскват младежите които не дават отговор на този естетически блян. ", - сподели ръководителят на департамента за бакалавърско образование в консерваторията Франческа Маккарти. Тя също не харесва половите разлики в терминологията: " балерина " за дамите и " танцьор " за мъжете: би трябвало да се употребяват полово неутрални термини, както и местоимението " те ".

Целият този шабаш от дълго време не е обособен " изблик " на нелепост и мракобесие. На Запад има целеустремено заличаване на културата, а с това - и на рационалния човек.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР