На Задушница в събота гробищата в Монтана се превърнаха в

...
На Задушница в събота гробищата в Монтана се превърнаха в
Коментари Харесай

Изгладнели деца поругаха паметта на мъртвите на Задушница в Монтана /видео/

На Задушница в събота гробищата в Монтана се трансфораха в безвъзмезден обяд на групи от деца носещи пликове и обиращи храната, която близки оставят на гробищата, научи BulNews.bg.
„ Тези деца влизат със своите родители, с потока от останалите хора през основния вход. Няма по какъв начин да ги спрем. Те идват под претекст, че отиват на гробовете на свои близки. Охрана имаше. На клипа се вижда по какъв начин охранителите ги гонят ”, сподели шефът на „ Обредни дейности” – Монтана Венка Динкова.
„ Реагирахме незабавно, когато ги видяхме. Става на въпрос за 15-20 деца под 10-годишна възраст”, обясниха мъжете от охранителната компания.
„ Отсякохме и черешите, тъй като децата влизат да берат от дръвчетата. Това се наложи, тъй като се качват на паметниците, с цел да доближат до плода. По този метод ги чупят. Ние ги изгонихме”, описа още Венка Динкова.
Тя сподели още, че след случая са пристигнали и са бутнали 15 надгробни плочи. Според нея грешката не е в децата, а в техните родители, тъй като не ги възпитават. Хората допълниха още, че с изключение на децата и кучетата разнасят храна. От Гробищния парк се пробват да поддържат алеите чисти.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР