На яхтеното пристанище на Клуб Кап. Георги Георгиев - Порт

...
На яхтеното пристанище на Клуб Кап. Георги Георгиев - Порт
Коментари Харесай

Как се подговят за зимата ветроходните яхти?

На яхтеното пристанище на Клуб " Кап. Георги Георгиев - Порт Варна " стартира обичайното зазимяване на ветроходните яхти след края на сезона. Участие взеха и начинаещи ветроходци, които към този момент са научили най-важните правила в красивия морски спорт.

Как плавателните съдове се приготвят за зимата - вижте в идващия репортаж.

Варна
След края на ветроходния сезон и с понижаването на температурите, идва моментът, в който яхтата би трябвало да бъде готова за зимата. Първата стъпка е плавателният съд да бъде докаран до кея, на който ще се извърши зазимяването. Антон Ачев, шкипер на ветроходна яхта " Алгол " : После освобождаваме всички въжета, които държат мачтата изправена. Закачаме мачтата за телфера, за този кран, който е откъм гърба. След това изваждаме първо мачтата, слагаме я долу на някакви стойки и по-късно вадим лодката.
Ветроходната лодка „ Алгол " е 30-годишна. През лятото на борда ѝ се образоваха начинаещи ветроходци. Курсът минаха към 60 души. Един от тях е Мирослав Марков, който решил да се занимава с този спорт поради привързаността си към морето.
Мирослав Марков: Научих, че съществува един нов тип спорт за мен, който може да бъде извънредно занимателен и потребен.
Радослав Керемедчиев се запалил по морския спорт, откакто изкарал курс за съдии по ветроходство. Споделя, че с помощта на ветроходците от яхтклуба, всеки може да се допре вятъра и вълните.
Радослав Керемедчиев: Излизахме във всевъзможен тип време - в умерено и в малко по-бурно и бяхме изправени пред най-различни забавни обстановки, като се има поради, че хората, които бяха на курса, са хора, които нямат съвсем никакъв опит.
Опитните ветроходци настояват, че няма ограничаване на възрастта, с цел да се практикува този спорт. Единствено са нужни възторг и предпочитание.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР