На второто заседание на новоизбрания Столичен общински съвет бяха избрани

...
На второто заседание на новоизбрания Столичен общински съвет бяха избрани
Коментари Харесай

ГЕРБ и СДС си разпределиха комисиите в Столичния общински съет

На второто съвещание на новоизбрания Столичен общински съвет бяха определени ръководителите на непрекъснатите комисии и избран техния състав. 11 от общо 13 комисии в СОС са с ръководители от ГЕРБ и Съюз на демократичните сили и две - от Вътрешна македонска революционна организация и “Атака”. Това взеха решение болшинството от общинските съветници.

Силвия Христова от ГЕРБ продължава да оглавява архитектурната комисия. Лорита Радева беше избрана отново да управлява екокомисията.

Финансовата комисия е с нов началник и това е юристът и учител в Софийския университет Георги Георгиев от ГЕРБ. Здравната комисия също ще бъде с нов ръководител - това е доктор Антон Койчев. Досегашният й ръководител доктор Веселин Милев към този момент ще управлява тази за връзките с жителите, а Ботьо Ботев ще управлява комисията по локално самоуправление.

Начело на комисията по обучение и просвета остава председателката на групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет Малина Едрева, тази по стопанска система ще управлява Николай Стойнев от ГЕРБ, а по инженерна инфраструктура Прошко Прошков.

Досегашният ръководител на комисията по превоз Екатерина Йорданова към този момент ще дава отговор за комисията по европейски стратегии, а спорта ще управлява Таня Георгиева.

Новосформираната група в СОС “Патриоти за София”, в която влизат четирима съветници от Вътрешна македонска революционна организация и един от “Атака” получава управлението на две комисии.

Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация ще управлява тази по превоз и туризъм, а Борислав Иванов от “Атака” - комисията по публичен ред.

По-рано Иванов беше определен и за зам.-председател на Столичния общински съвет. До 31 декември пък работна група би трябвало да предложи план за нов устав за работа на общинските съветници.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР