На второкласния път Братаница - Велинград в урбанизираната територия на

...
На второкласния път Братаница - Велинград в урбанизираната територия на
Коментари Харесай

Инцидентът в Пазарджишко: Според АПИ всички изисквания за безопасност на пътя са спазени

На второкласния път Братаница - Велинград в урбанизираната територия на с. Братаница са инсталирани нужните пътни знаци и е положена хоризонтална маркировка.

Това споделят от АПИ за bTV по отношение на случая, при който водач с кола на Министерство на вътрешните работи блъсна 8-годишно дете на пешеходна пътека в пазарджишкото село. По-късно то умря.

От там прецизират, че директно преди пешеходната пътека е въведена възбрана с пътни знаци за изпреварване и в двете направления, а осовата линия е непрекъсната.

Пътната маркировка на пешеходната пътека е възобновена през есента на 2020 година и е забележима денем. Скоростта на придвижване в обитаемото място е лимитирана до 50 км/час, според Закона за придвижване по пътищата, показват още от АПИ.

​При инспекция на място чиновници на Областното пътно ръководство в Пазарджик са открили, че настоящите нормативни условия за обезпечаване на сигурност на придвижването по второкласния път в с. Братаница са спазени. Възможна мярка в дълготраен проект за понижаване скоростта на придвижване по републиканските пътища в обитаемоте места е слагането на камери за скорост на входа и изхода, оферират от АПИ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР