На втория ден, след като стана ясно, че 25-годишен охранител

...
На втория ден, след като стана ясно, че 25-годишен охранител
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва причиняване на смърт по непредпазливост в Партийния дом

На втория ден, откакто стана ясно, че 25-годишен охранител от частна компания е умрял при мистериозни условия в постройката на някогашния Партиен дом, прокуратурата се зае със случая.

Софийска градска прокуратура (СГП) образува досъдебно произвеждане за гибелта на 25-годишния Даниел Тасев, като първичната версия е за причиняване на гибел по несъобразителност заради неведение или немарливо осъществяване на занимание (чл. 123, алинея 1 от НК).

Разследването е предоставено на следовател от СО-СГП, който е направил оглед на местопроизшествието.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор от СГП е назначена съдебно-медицинска експертиза за определяне повода на гибелта. Ще бъде тествано спазването на трудовото законодателство и условията за сигурност на труда, както и документите на компанията, в която е работил Даниел Тасев, ще се изискат записите от видеонаблюдението и други

Отново през днешния ден отговарящата за сигурността на обекта Национална работа за защита взе отношение по случая.

Днес се появи информация, че във съдбовната нощ Даниел Тасев два часа и половина не е бил на поста си, тъй като е отишъл при чиновник на службата, с който разговарял.

Това беше оповестено от работодателя му, само че от НСО избраха да спестят мненията си пред медиите: „ Изразяваме своите съболезнования към фамилията и околните на починалия при трагичния случай младеж. Факти и условия, свързани със случая, могат да дават само проверяващите органи. До привършване на следствието НСО няма да разяснява инцидента”.

Междувременно казусът закупи политически измерения, откакто стана ясно, че охранителната компания „ Дефанс Консулт” е обвързвана със зам.-министъра на труда и обществената политика Султанка Петрова – шефът е татко на внуците й, а брачният партньор й му е прокурист.

От Българска социалистическа партия приканиха водачите на „ Обединени патриоти” Красимир Каракачанов, Волен Сидеров и Валери Симеонов да отдръпват Петрова.

„ Като почтени патриоти, дайте образец, че за Вас спорът на ползи в политиката е неприемлив. Г-н Симеонов, Вие самоуверено се противопоставихте на назначението на " калинки " на ГЕРБ и " партизански назначения ". Призоваваме Ви да продължите със същото отношение към съвместяването в едно семейство на пост заместник-министър и ръководство на компания, която охранява Народното събрание”, пишат социалистите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР