На втория ден от Възкресение Христово, в сърцето на старата

...
На втория ден от Възкресение Христово, в сърцето на старата
Коментари Харесай

Възраждане: Поредната албанска провокация в Македония

На втория ден от Възкресение Христово, в сърцето на остарялата българска столица Охрид, се развя 15-метрово албанско знаме.

Група от към 40 души, облечени с албански носии, измежду тях и дами със забрадки, представящи се за туристи, влезнали в Самуиловата цитадела, развявайки албански флагове и провесили големия байрак върху една от стените на крепостта.

Провокативното им държание, траяло по-късно и по улиците на Охрид, скандирайки албански национални лозунги, развявайки националните знаци на непозната страна и заяждайки се с локалните поданици. И всичко това под благосклонния взор на локалната полиция и управляващи.

В последна сметка, виновниците за тази провокация се разминали единствено с санкция и изпъждане от страната.

За нас от Възраждане, изводите от този случай са два съществени.

Първо, явно е, че процесът на албанизация в западните елементи на Македония е достигнал до съвсем необратими мащаби, щом сходни провокации минават толкоз леко за причинителите им. Днешната македонска страна наподобява от дълго време е капитулирала пред алабнската безочливост и се помирява с всевъзможни сходни изстъпления.

Вторият извод, който можем да създадем и който съгласно нас е поважният е, че страната майка на Повардарието (имащо към този момент статут на самостоятелна страна, с име Република Северна Македония) - Република България, изобщо не се интересува от този или други сходни произшествия, за което съдим по неналичието, на каквато и да е реакция към този момент близо седмица. За страдание, това е нормалната реакция на нашата страна, както в този съответен случай, по този начин и при други сходни. Днешната родоотстъпническа и антибългарска политическа върхушка, наподобява не счита, че имаме някакви ползи в тази страна и по никакъв метод не демонстрира, каквато и да било угриженост или най-малко интерес от протичащото се там.

За тяхна информация ще кажем, че Охрид е една от най-старите и славни български столици, чието място е записано в националната ни история със златни букви. За нас от Възраждане е безусловно неприемливо, България да бездейства, до момента в който втората българска страна на Балканите - Македония, става жертва на пълзяща и неумолима албанска демографска окупация, и то пред очите й!

Суровата истина е, че са нужни незабавни ограничения по спасяването на българския етнически темперамент на старите български земи, намиращи се отвън политическите граници на днешната българска страна, които очевидно, единствено ние от Възраждане имаме, както знанието, по този начин и волята да проведем! Единственото успокоително в тази ситуация е, че и на това ще му пристигна времето!

Възраждане - единствено ние можем!
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР