На втори протест срещу приемане на новия Закона за вероизповеданията

...
На втори протест срещу приемане на новия Закона за вероизповеданията
Коментари Харесай

Евангелската общност в Добрич отново излезе на протест

На втори митинг против приемане на новия Закона за вероизповеданията излязоха през днешния ден в Добрич почитатели на евангелската общественост в града, съобщи кореспондентът на .
Исканията им са текстът да бъде отдръпнат и да не влиза в пленарна зала на второ четене, макар че в границите на работната среща в комисията са реализирани някои ангажименти.
По думите на свещеник Николай Марков от Християнска черква „ Отворено небе “ посредством този закон страната се намесва в организационния живот на църквите. Той разгласи текста за противоконституционен, подронващ устоите на демокрацията. Данните му са, че е заимстван от закон, признат на 1 март 1949 година
„ Всички евангелски църкви сме срещу този закон. Това не е закон за вероизповеданията, а е срещу вероизповеданията, тъй като се дискриминират дребните вероизповедания. Потърпевши от него ще са освен евангелистите, само че също католиците и арменската черква “, споделя още свещеникът. Мотивът за това му изказване е условието за 3000 да почитатели, с цел да получи обещано изповедание регистрация.
Законът е прекрасен, в случай че е за Пакистан или за Иран, само че не е добър за демократична България, сподели още пасторът. Той не е склонен, че задачата е да се отбрани националната сигурност, тъй като „ никой терорист няма да се записва в Дирекцията по вероизповеданията, нито ще се регистрира пред Сметната палата от кое място идва финансирането му “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР