На всички стана ясно, че приказките за Велико народно събрание

...
На всички стана ясно, че приказките за Велико народно събрание
Коментари Харесай

Борисов: Приказките за Велико народно събрание и нова Конституция са били напразни

На всички стана ясно, че приказките за Велико национално заседание и нова Конституция са били напразни. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов във Видин. Той инспектира ремонта на пътя сред крайдунавския град и Монтана.

Заедно със зам.-регионалния министър Николай Нанков и ръководителя на гражданската самодейност "Единни за смяна " Росица Кирова министър председателят обходим правата от Макреш до Видин.

"Вчера станаха ясни доста неща. Първо, че Движение за права и свободи не поддържа ГЕРБ. Какво се оказа? Че всички са лъгали, че желаят промени. Всеки знае, че това, което предложихме, е просто чернова. Това е план, в който всеки ред и абзац може Великото национално заседание да промени. Стана ясно за всички кои са сценаристите и какви са сюжетите ", уточни Борисов. "Искат отново да има кабинет от вида на Орешарски. Изиграха доста остроумен сюжет. Отидоха и подплашиха Ахемд Доган. И какво направиха - още веднъж Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, Радев и олигархията дружно ", добави той.

Министър-председателят е на мнение, че ГЕРБ ще успее да събере подписите на 120 депутати за внасянето на плана за нова Конституция. "Ще съберем 120 депутати. Започват да умуват какъв е бил планът за нова Конституцията. Какъвто и да е, Великото национално заседание може да промени всичко в него – от първата до последната страница. Това беше нужно, с цел да покажем има ли политическа воля за рестарт. После може да стане това, което каже Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и всички, които са във Великото национално заседание. Защо не желаят? Защото са лъгали ", акцентира още веднъж той. По думите му, в случай че от ГЕРБ не съберат нужната поддръжка, ги чака работа.

На въпрос дали може да се чака коалиция с партията на Слави Трифонов, на която Кирова е представител във Видин, министър председателят изясни, че тя е жена, която се бори за настояванията на жителите и за реализиране на техните стремежи. Но не можело да става въпрос за политическо партньорство.

"Процесът е необратим. Проектът е финансиран, работи се интензивно ", акцентира министър-председателят. За района Европейският съюз е отпуснал над 200 милиона евро.

Борисов означи, че пътните градежи в страната са извънредно сложни и комплицирани, защото се постанова да се строят доста тунели и мостове поради разнообразния релеф. Но с помощта на новите пътища се откриват и нови фабрики, посочи той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР