На всички ни се е случвало – чуете позната мелодия,

...
На всички ни се е случвало – чуете позната мелодия,
Коментари Харесай

Музикалната услуга на Google вече разпознава десетки милиони песни

На всички ни се е случвало – чуете позната мелодия, само че каквото и да вършиме, не можете да се сетите кой е изпълнителят. Популярни приложения като Shazam са очевидният отговор в такава обстановка, само че знаете ли, че Гугъл също има много положително решение? То се назовава Sound Search и към този момент е интегрирано в музикалния детайл на Android , тъй че да може да разпознава песни с още по-висока точност.
Използвайки машинно образование, с цел да разпознава голям брой песни по лимитирано възпроизвеждане на тяхната мелодия, Sound Search към този момент може да разпознава десетки милиони части.

Функцията работи отдалечено на сървърите на Гугъл и се задейства с дълго натискане на бутона Гугъл Assistant – в случай че го имате – или с приложението Гугъл Search. Може да добавите и директен път на началния екран, с цел да разпознавате оптимално бързо песента.

То става въз основата на 8-секунден фрагмент , при който всяка ария получава неповторим „отпечатък“. Поради дребните си размери, функционалността е постоянно дейна и слуша непрекъснато за песни. На Pixel 2 смарт телефоните да вземем за пример, тя демонстрира песента и изпълнителя в долната част на екрана във всеки един миг, когато към вас звучи мелодия.

За да поместят доста по-големия азбучник от песни, инженерите на Гугъл са нараснали четворно размера на невронните мрежи, употребявани за тяхното идентифициране. Допълнителни усъвършенствания в скоростта и точността на музикалната идентификация на Гугъл в шумна среда също предстоят. Apple , която закупи предходната година известно приложение за различаване на песни Songza , разгласи серия от ъпгрейди за Siri тази седмица, в това число опцията за търсене и различаване на песни посредством фрагменти от текстове.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР