На всички ни е познат страхът от това да изпуснем

...
На всички ни е познат страхът от това да изпуснем
Коментари Харесай

„Ще съжалявате, ако изпуснете това...“

На всички ни е прочут страхът от това да изпуснем невероятна опция. Маркетолозите познават този поведенчески признак и доста постоянно го внедряват и в акциите, които основават. Така се ражда и така наречен FOMO ( “Fear of Missing Out ”) маркетинг. Той е обвързван с построяването на послания за потребителите към избрана извънредна опция.

Да речем, че желаете да си купите кола и имате генерална концепция каква да бъде тя и какъв брой сте подготвени да похарчите за нея. Изведнъж обаче платформата Фейсбук Ad анонсира огромна промоция, от която може да се възползвате. Междувременно сте разкрили и идеалния автомобил. Може би още не сте се заели с това да го купите, само че в този момент вашето FOMO се засилва – страхувате се да не пропуснете шанса да спестите доста пари поради неустоимата оферта на Фейсбук. Именно това съставлява този тип маркетинг.

Когато го прилагате, преди всичко би трябвало да продължите да бъдете открити и почтени с аудиторията си и да създавате предложения, отговарящи оптимално на техните желания. Със идващите изпитани техники можете да го изпробвате за вашия бранд.

Поставете времеви предел

В маркетинга няма нещо по-ефективно от това. От ранна детска възраст сме възпитавани да съблюдаваме крайни периоди и да вършим импулсивни решения за покупка. Уловката е, че когато става въпрос за бранд, който към този момент е построил общественост към себе си, би трябвало да спазвате времевия предел, който сте наложили, без да отлагате приключването му, тъй като ще предизвикате потребителския яд и ще повредите на репутацията си.

По време на Черния петък да вземем за пример можете да предложите 20% отстъпка от най-популярния си артикул или услуга, която важи единствено за 24 часа. Разпространете тази информация по имейл и в обществените мрежи.

Рекламирайте пакет от артикули или услуги

Предложете понижения в случаите, когато един консуматор взема огромен брой от предложенията ви. Някои оператори да вземем за пример оферират на потребителите си специфични пакети телевизия, интернет и мобилни услуги на по-ниска цена, по-изгодна от това да употребяват единствено една от услугите.

Уебсайтът DesignCuts.com постоянно предлага огромни пакети от цифрови артикули с отстъпки, достигащи 97% от общата сума. Всеки пакет е тематичен и има разнообразни шрифтове, шаблони и други

Формулирайте посланията

Когато става дума за FOMO маркетинг, по какъв начин ще формулирате посланията си е от значително значение. Искате аудиторията ви да е наясно с обстоятелството, че времето изтича и може да изгубят невероятната ви оферта, в случай че не подхващат деяние допустимо най-скоро.

Когато изработвате маркетинговите материали, използвайте мощни сказуеми и епитети имена, с цел да таргетирате аудиторията си. Фрази като „ не изпускайте това “ са положителни, само че можете да сте и по-креативни.
Ще съжалявате, в случай че изпуснете товаВремето за тази опция съвсем изтечеЧакай! Искаш да чуеш за товаТърсите (името на продукта)? Това е шансът ви!
Схващате концепцията. Целта е да изпратите обръщение, което споделя на публиката ви, че в случай че не работи в този момент, ще съжалява за решението си. Когато формулирате посланията, мислете за таргет групите си. Ако продавате на хора, които са почитатели на гейминга, използвайте техния диалект, с цел да споделяте офертата си.

Ако създавате обстановки, в които аудиторията ви би трябвало да работи бързо, ще повишите продажбите и конверсиите. Най-добрият метод да го извършите предлагайки вярната оферта на верните хора.

Не се опасявайте от това да оферирате разнообразни благоприятни условия на разнообразни аудитории. Експериментирайте и открийте FOMO-то, което работи във ваша изгода.

По материал на Crazyegg.com

Редактор: Габриела Беличовска
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР