„На всички, които ми честитиха новото назначение като съветник на

...
„На всички, които ми честитиха новото назначение като съветник на
Коментари Харесай

Съветник на Радев: Петков се оказа едно голямо разочарование

„ На всички, които ми честитиха новото предопределение като консултант на Министъра на външните работи госпожа Теодора Генчовска, благодаря. Днес /б.р. сряда/ бях освободен от този пост “. Това написа дипломатът и член на Стратегическия съвет на президента Румен Радев Петър Воденски в профила си във Facebook.

„ В медиите има много изявления по въпроса, цитират се министър председателят Кирил Петков, партиецът от Има Такъв Народ Тошко Йорданов и всевъзможни други тути-кванти, които, общо взето, настояват, че няма да се назначават ченгета от Държавна сигурност за съветници в политическия кабинет на външния министър. Не желая още веднъж да изяснявам на невежите за лустрации и прочие, самият аз бях лустриран и кариерата ми на посланик бе посечена, без значение от съществуването на " Решение на Конституционния съд Нр.11 от 22.11.2011 по Конст.дело Нр.8 от 2011 година " - можете да го намерите в Google и да видите какво гласи то. “, добавя той.

„ Някой въпреки всичко би трябвало да изясни на КирилП, че би трябвало да престане да нарушава Конституцията. Въобще, КирилП се оказа едно голяяямо отчаяние за мен, скърбя, че съм подвел някои от приятелите си във ФБ да гласоподават за него. “, изяснява Воденски.

„ Ползвам се от случая да благодаря на министър Генчовска за отношението към мен през тези няколко дни на взаимна работа. За да не я въвеждам в капан да наруши и тя Конституцията, си подадох самичък молба за освобождение от служба. Тръгвам си от Министерство на външните работи по този начин, както пристигнах.

В последна сметка има и едно такова нещо като " персонално достолепие ". Бих работил още веднъж за министър Генчовска, стига тя да реши, че ѝ бих бил потребен. За КирилП, Тошковци и останалите като тях, не бих работил повече.

Вече съм свободен пенсионер и във ФБ за мен още веднъж няма да има " свещени крави ", с изключение на, несъмнено, Национален осигурителен институт (Пенсионното - тях няма да подлагам на критика, че оттова ми е пенЦията )

Честита Коледа на всички, радостни празници, и Бог да ви пази! ", написа още Воденски.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР