На всички хора е свойствено желанието да доживеят до дълбока

...
На всички хора е свойствено желанието да доживеят до дълбока
Коментари Харесай

Дълголетник е живял повече от 200 години, ето каква е неговата тайна СНИМКИ

На всички хора е свойствено желанието да доживеят до дълбока напреднала възраст. Човечеството си задава въпроси за продължителността на живота на хората.

Най-старият гражданин на Китай

В китайската история се загатва за човек на име Лий Цинюн. Този човек е живял доста дълго време и съгласно историята на Китай той е доживявал до преклонната възраст от 256 години. В началото на предишния век, публицистите от "Ню Йорк Таймс ", до момента в който проучвали някои исторически скъпи документи за империята на Китай, разкрили забавна документи, потвърждаваща информацията за дълголетника Цинюн.

Колкото и да е необичайно, информацията била доказана от приветствени писма по случай 150-годишнината и 200-годишнината на Лий Цинюн. Открити са и хора, които настояват, че техните прародители са се познавали с дълголетника.

Животът на Лий Цинюн



Като дете Лий Цингюн е бил подготвен в билкарството. Той събирал тези типове билки, които имали способността да усилват продължителността на живота на човешкия организъм. Самият Лий спазвал билкова диета.

Диетата му била допълнена от разнообразни горски плодове, примес от разнородни билки и вино. Той прекарал доста време в пътешестване. Цинюн се занимавал с произвеждане и продажба на билкови препарати и медикаменти. На 71 година служил в китайската войска като преподавател по бойно изкуство. Историята споделя, че Лий е бил добър и радушен. През живота си той е бил женен двадесет и три пъти и има двеста деца.



Още един дълголетник

Учениците на Цинюн са твърдели, че Лий се е познавал с китаец, който към този момент бил на петстотин години. Такава възраст за живота на хората е изумителна и фантастична. Именно от този петстотингодишен мъж Лий научил гимнастика за вярно дишане и билково хранене. Лий Цинюн твърдял, че човек може да живее постоянно.

Тайната на дълголетието

Хармонията и спокойствието, съчетани с билкови хранителни и дихателни практики - това е тайната на дългия живот на Лий Цинюн.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР