На всички е ясно, че не може лесно да се

...
На всички е ясно, че не може лесно да се
Коментари Харесай

Акад. Денков: ГЕРБ да извади проектокабинет, а не да хвърля димки с изкуствени нападки

" На всички е ясно, че не може елементарно да се сформира държавно управление, което да може да работи добре. Опитваме от първия ден на това Народно заседание да не повторим грешките от предишния парламент. Народно събрание би трябвало да одобри закони, да одобри бюджет и да излъчи държавно управление ", заяви номинираният за министър председател от " - " акад. в предаването " Опорни хора " по Bulgaria ON AIR.

Бившият министър на образованието акцентира, че мандатоносителят е и от първия ден се чака да решат какво ще създадат. Той не счита, че представянето на проектокабинет на ПП-ДБ е неточност.

" Тяхната работа е да образуват държавно управление, чакат президентът всеки миг да им връчи мандата. Имат цялата информация, въпросите би трябвало да бъдат отправени към тях. Въпросът е какъв проектокабинет ще извади. е длъжен да изясни какво ще прави с първия мандат. Няма да подкрепим мандата на, имаме решение ", сподели още акад. Денков.

Гостът посочи, че досега само от ПП-ДБ са показали управническа стратегия. Не може рецензиите за една стратегия да бъдат, че е на екселска таблица, значимо е наличието, означи акад. Денков.

" Критиките бяха извънредно изкуствени. Нападките против това, което ние предлагаме, са една сериозна димка, с цел да не се види, че от другата страна няма нищо препоръчано. До предходния ден специалистите на споделяха какъв брой огромно припокриване имаме и по какъв начин всичко е наред. Оказа се, че не чакаха да извадим състав на кабинет. Трябваше да измислят по какъв начин да избягат от тази обстановка и започнаха да подлагат на критика това, което до през вчерашния ден изглеждаше добре ", счита номинираният за министър председател от ПП-ДБ.

Акад. Денков прикани ГЕРБ-СДС да показват на ПП-ДБ управническата си стратегия, в случай че разполагат с такава. И уточни, че тази на уеб страницата им е предизборна, а не управническа.

" В едно изявление на господин Борисов може да чуете всички вероятни разновидности на света. Нека да излязат и да кажат по какъв начин мислят да осъществят първия мандат ", прикани още веднъж депутатът от ПП-ДБ.

И посочи, че са създали всички вероятни жестове, с цел да видят хората, че имат стратегия. Смятат за вярно решение законодателната стратегия да се извършва, управническата стратегия да бъде съгласувана и да се извършва, да има екип от министри, които да работят дружно.

Акад. Денков категорично отрече да са правили каквито и да било оферти към " Възраждане ". И сигнализира, че има заплаха да се върнат при започване на предишното Народно заседание. 

" Ние няма да имаме никаква изгода от изборите. Полза ще имат " Възраждане ". Ще запазят своите гласоподаватели и, и Движение за права и свободи. За Българска социалистическа партия не мога да разясня. Не можем да излъжем гласоподавателите си ", приключи акад. Денков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР