На всички е ясно, че Доналд Тръмп не е от

...
На всички е ясно, че Доналд Тръмп не е от
Коментари Харесай

И Facebook се обърна срещу Тръмп

На всички е ясно, че Доналд Тръмп не е от хората, които си мерят приказките . Неговата съществена естрада е Twitter, само че преди към два месеца той за пръв път усети, че не е недостижим и съществува някой, който да успее да му наложи цензура.
 Twitter, Доналд Тръмп и по какъв начин обществената мрежа го упрекна в неистина
Когато обвинят Доналд Тръмп в неистина

Американският президент е доста сърдит

В обществената мрежа на Джак Дорси една поредна обява на президента на Съединени американски щати по отношение на идните избори и гласуването по пощата бе означена с удивителна, което е сигнал за потребителите да не се доверяват изцяло на нейното наличие и да го ревизират в други източници.

Разбира се, това вбеси Тръмп, който заприказва за цензура и даже се закачи, че може да спре работата на обществените мрежи, в случай че не му разрешат да изрича свободно мнението си. На фона на този скандал се развихри и различен, в който основно настоящо лице се оказа Марк Зукърберг.
 Снимка 491124

Основателят на Фейсбук съобщи изрично, че няма желание да трие и цензурира постове на президента , макар подозренията, че той може да организира подвеждаща агитация. Но създателят на обществената мрежа бе на мнение, че всеки самичък може да реши на какво да има вяра, а свободата на словото е над всичко.

И по този начин до през вчерашния ден, 5 август, когато се случи това, което мнозина не чакаха, само че на което се надяваха. Фейсбук за пръв път отстрани обява на Тръмп . Тя е фрагмент от негово изявление, в което споделя, че учебните заведения би трябвало да отворят наесен, тъй като децата са " съвсем ваксинирани " против COVID-19.

Действието е подхванато поради подвеждащата и погрешна информация, разпространяването на която е против разпоредбите на обществената мрежа . А те очевидно към този момент важат с цялостна мощ и за американския президент, предава CNBC.
 Доналд Тръмп, Фейсбук и за какво чиновници на компанията излязоха на митинг
Тръмп и Зукърбърг изкараха чиновниците на Фейсбук на митинг

Какво провокира недоволството

Промяната в настроението може би се дължи на отлива на рекламодатели поради нежеланието на Фейсбук да цензурира расистките мнения на Тръмп. Междувременно Twitter продължава своята безмилостна акция против погрешните изказвания и даже блокира формалния профил на предизборния щат на президента до момента в който не бе отстранено въпросното видео, свалено и от Фейсбук.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР