На всеки се случва да изхвърли някое мляко с изтекъл

...
На всеки се случва да изхвърли някое мляко с изтекъл
Коментари Харесай

Храната на боклука, вместо в чинията

На всеки се случва да изхвърли някое мляко с изминал период на валидност или онази вечеря от три дни, която по този начин и не се дояде. Но май не това е огромният проблем на човечеството.

В България лека-полека, само че към момента много несигурно се прокрадва концепцията питателните артикули с изминал период на валидност да се продават на по-ниски цени в магазините. Въпреки че в чужбина това е нормална процедура, все по-големи количества храна се изхвърлят и унищожават преди изобщо да са стигнали до трапезата .

По данни на последно проучване по тематиката, всяка година се изхвърлят 1.3 милиарда метрични тона храна . Това е освен цифра, само че и количество, което мозъкът ни мъчно може да побере. Изчислено е, че неговата цена е към един трилион $.

 Снимка 389670

И всичко това отива на боклука, без даже изобщо да сме го купили и вкусили. А в случай че към тази цифра с 12 нули прибавим и храната, която всяко домакинство изхвърля, напряко ще ни се завие свят. Вероятно ще ни стане и малко гузно поради всички тези хора, които не просто не се хранят пълноценно, а постоянно и няма какво да ядат.

В множеството случаи цялата тази храна да отива напразно по така наречен естетически аргументи. С други думи - няма задоволително прелъстителен търговски тип или той е бил по някакъв метод нарушен при превозването и съхранението. Но вместо да откри своите купувачи на по-ниска цена, тя намира пътя към увеличението на стряскащата цифра от проучването.

 Снимка 389668

Най-голямо е разхищението при плодовете и зеленчуците - над половината от продукцията се изхвърля преди да успеем да си я купим. При месото този дял е към 25%. Но, като се замислим, това са милиони животни, убити напразно. Морските блага и от ден на ден био и суперхрани също не стигат до трапезата.

 Как да спрем да изхвърляме храна
Как да спрем да изхвърляме храна

Лесни, само че значими правила за всекидневието

Вината е и в търговците, и в нас, купувачите, тъй като и ние, и те, купуваме повече, в сравнение с е належащо . Това е постоянно срещано събитие най-много във финансово развитите страни, където покупателната дарба е по-голяма, написа Daily Mail.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР