На всеки се е случвало да пусне светло пране с

...
На всеки се е случвало да пусне светло пране с
Коментари Харесай

Как да върнем старата форма на свита дреха при пране?

На всеки се е случвало да пусне ярко пране с един пропуснат червен чорап, след което се снабдява с цяла пералня розови облекла. Или да изпере на висока температура плетена дреха, която по-късно е с размер като за тригодишно дете.

Не е нужно незабавно да хвърляме свилата се дреха. Вместо това има метод да върнем първичната форма и размер на вълнен пуловер, памучна тениска или джинси. Ето стъпките, които да съблюдаваме.

Пълним леген с хладка вода, в която прибавяме бебешки шампоан или към 1/3 чаша омекотител. Пускаме вътре свилата се дреха и я оставяме да кисне към 10 минути - за това време нишките се отпускат.

Отцеждаме водата, без да изплакваме дрехата. Върху чиста хавлиена забрадка опъваме пуловера, като се стараем да придобие нормалната си форма, след което навиваме кърпата дружно с мократа дреха. Целта е да попие допустимо най-вече от водата.

След това опъваме плетената дреха или джинсите върху равна чиста повърхнина, където ги оставяме, до момента в който изсъхнат изцяло, написа Pervention.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР