На всеки се е налагало да изхвърли поне един токсичен

...
На всеки се е налагало да изхвърли поне един токсичен
Коментари Харесай

Как да разпознаем токсичните хора и да ги държим далеч

На всеки се е налагало да изхвърли най-малко един отровен човек от живота си… на множеството от нас даже повече от един.

Независимо дали става въпрос за непосредствен другар, или родственик, от време на време осъзнаваме, че някои хора просто не са добре за здравето и душeвността ни.

Феноменът Микеланджело:Как нашият сътрудник ни трансформира

Във видеото горе разберете кои са видовете хора, от които е добре да се отървем

Какви могат да бъдат най-честите аргументи за тази токсичност? Арогантност, нарцисизъм, егоцентризъм, егоизъм и от време на време даже чиста психопатия.

Да, последното звучи малко прекомерно и такава оценка могат да дадат единствено способени лица, само че въпреки всичко имайте поради, че натовареното ни всекидневие и хилядите фактори, които оказват въздействие върху човешката душeвност, водят до това постоянно хората да не са напълно уравновесени.

9 неща, от които да се откажете, с цел да сте сполучливи

Понякога усещаш, че някакъв аспект в отсрещния просто не е наред и трови твоето психическо и даже физическо здраве. За да избегнем това, би трябвало да се научим по какъв начин да разпознаваме нарцисите и психопатите в точния момент и да ги откъснем от живота си.

Първата стъпка е да умеем да ги разграничаваме.

Има много разлики сред нарцисите и психопатите

При нарцистичните натури всичко се свежда до любовта към самите тях, без значение какъв брой егоистично и егоцентрично постъпват по отношение на другите.

Психопатите въпреки това също имат нарцистичен фактор, само че при тях особено е мощното предпочитание за физическо, психическо, прочувствено, финансово и всевъзможен различен тип превъзходство над близките.

7 навика, които ни повличат към дъното

И макар че двете положения доста се разграничават, ето няколко признака, по които може да се разпознае съществуването както на егоизъм, по този начин и на психопатия у отсрещния.

Често одобряват нов образ при връзката си с другите

Хората с нарцистични и психопатски пристрастености много постоянно се трансформират в това, което би впечатлило отсрещния, като си приписват качества и усвояват обноски, които другояче не са присъщи на личността им.

Всичко това е за да доближат до вас и да им бъде по-лесно да ви тестват, манипулират или омаловажават.

Така казано звучи като изкарано от сюжет на хорър филм, само че е значимо да се означи, че не всеки път тези хора го вършат напълно умишлено. Те са такива, каквито са, и всичко, което вършат, в действителност им идва от вътрешната страна и се явява табиет, заучено държание. Разбира се, въпреки това от време на време нещата, които вършат, са напълно съзнателни.

Разказват ни целия си живот

Бихте ли разказали на някого, който таман сте срещнали, за фамилната си драма, умните си финансови вложения и някой различен проблем със здравето, който имате? Вие може би не, само че нарцисът или психопатът биха.

Седем правила за по-спокоен ден

Споделянето на персонални неща ги прави да наподобяват уязвими или мощни във вашите очи и ви кара да почувствате непосредственост и емпатия, като в същото време прави самите вас по-открити и лесни за операция.

Често получаваме „ дежавю “ около тях,

само че действително това напълно не е дежавю. Те просто описват една и съща история доста пъти, акцентирайки върху концепцията, която тя носи… било то, че като дребни са били измъчвани или че някогашната им им е изневерила.

Адам Галински: Как да отстояваме себе си

Все истории, които ги демонстрират в някаква светлина, която е комфортна в тази ситуация, и все истории, които напълно умерено могат да бъдат и цялостна небивалица.

Ще ви помолят за специфична услуга

Обърнете внимание на тази характерност. Тя е маркирана и измежду критериите за нарцистично разстройство в „ Диагностичния и статистически справочник на психологичните разстройства “ на Американската психиатрична асоциация.

Нарцисите и психопатите е доста евентуално да изискат „ специфична “ услуга от вас, не толкоз тъй като имат потребност от нея, а тъй като имат потребност от времето и вниманието ви.

Трикове, с които да се превърнем в магнит за хората

Дори може да употребяват и определението „ специфична “, като че ли това да помолят тъкмо вас е огромна чест. Може и да не ви звучи толкоз ужасно и рисково, само че това сигурно е пътят към вашето доверие и бъдещи услуги, които ще ви бъдат поискани.

Не е нужно да си водите лист с характерности,

които отличават психопатите и нарцисите, просто се доверете на инстинктите си и не бъдете прекомерно наивни. Цялото носене на маски и подправеното държание все в миналото се демонстрират и на вас щи ви стане ясно, че насреща стои един отровен човек, който не заслужава вашето време и сила.

КАК ДА съдебна експертиза ПОЧУВСТВАМЕ ПО-ДОБРЕ В ТЯЛОТО СИ САМО ЗА СЕДМИЦА

Разбира се, тези персони имат потребност от диалог, помощ, поддръжка и преосмисляне на възгледите и задачите си, само че не вие сте хората, които би трябвало да се оправят с това.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още забавни вести последвайте страницата ни в Instagram.

Четете още:

Защо е потребно да прощаваме

Защо пристрастяването е разстройство на обществото

Съоснователят на Инстаграм ни учи по какъв начин да спрем да отлагаме
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР