На всеки му се е случвало. Прибрал се е от

...
На всеки му се е случвало. Прибрал се е от
Коментари Харесай

Става за 30 минути и всеки я харесва: Бърза рецепта за вкусен сладкиш

На всеки му се е случвало. Прибрал се е от работа, взел е един душ, седнал е пред тв приемника, с цел да изкара една спокойна вечер и… Звъни телефонът или още по-неприятно – звънецът. Ще ви дойдат непредвидени посетители. Какво е спасението? Веднага ще ви предложим една бърза и лесна рецепта за домакински сладкиш. А крайният резултат е толкоз апетитен, че несъмнено гостите ви ще си уговорят и още една аудиенция в най-скоро време. Защото тази торта се харесва даже и на тези, които имат и най-капризния вероятен усет. Ето какви артикули са ви нужни. За блата са нужни: 100 грама краве масло, една консерва кондензирано мляко, две яйца, една чаша брашно, сода – на върха на ножа, две чаени лъжички какао. За крема ви трябват заквасена сметана (20%) – 300 грама и захар – 150 грама.

А ето и какво би трябвало да извършите. Първо би трябвало да разтопите маслото. След това го смесете с кондензираното мляко, яйцата и брашното. Добавете содата, която би трябвало да активирате с няколко капки лимонен сок.
Разделете тестото на три равни елементи, като в една от тях прибавете какаото, а другите две оставете натурални. Всеки блат би трябвало да се пече за 30 минути на 180 градуса. Сега направете крема – разбийте сметаната и захарта и ги нанесете върху към момента топлите блатове. Отгоре я украсете с шоколад, сладко, плодове или даже сладолед. В последния случай приберете тортата в хладилника и сложете сладоледа преди поднасяне. Използвайте въображението си. Да ви е сладко.

И още една рецепта за топфен сладкиш – харесва се на всички и най-много на дребните.
За блата ни трябват към 400 грама брашно, 250 грама масло, четири лъжици какао, 100 грама захар.
За плънката е належащо да имаме четири яйца, 150 грама захар, 100 грама кисело мляко, 500 грама извара, две ванилии и три лъжици брашно.
Първо взимаме продуктите, които са нужни за блата и ги смесваме добре дружно в по-дълбок съд.
Маслото е належащо да не е от хладилника, а на стайна температура. Бъркаме ги добре и ги трием, до момента в който станат на трохи.

Отделно от това смесваме и съставките за плънката като ги пасираме в блендер или с пасатор, с цел да стане единна примес от всички тях.
Взимаме след това една форма с дъно, което се отделя. Намазняваме я леко и поръсваме с половината от какаовите трохи за блата. Върху тях изсипваме сместа за плънката и след това посипваме и останалата част от какаовите трохи.
Слагаме сладкишът да се пече във фурната при температура от не повече от 180 градуса. Трябват ни близо 50 минути, с цел да бъде подготвен. След това обаче го оставяме да се поохлади и тогава го консумираме.
Този топфен сладкиш, както е истинското му име, става чудноват на усет и въобще не е тежък. Харесва се на всички, а може и да почерпите с него и гостите си при по-специален мотив.

Дано да ви е апетитен и ви пожелаваме добър вкус!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР