На всеки му се е случвало да полее, без да

...
На всеки му се е случвало да полее, без да
Коментари Харесай

Как да спасим намокрената техника

На всеки му се е случвало да полее, без да желае, телефона или компютъра си с вода, кафе и какво ли още не. Чувството не е по никакъв начин прелестно, изключително в случай че това се окаже причина за щета в устройството. Ето за какво ще забележим какви са първите стъпки за спасяването на " удавника ".

 Как да удължим живота на батерията
Как да удължим живота на батерията

На телефона или компютъра

Това, което погубва телефоните, преносимите компютри и всяка една техника, е късото съединяване. Ето за какво, когато ги залеем, първото нещо, което би трябвало да създадем, е да изключим устройството и да спрем всевъзможен приток на електричество.

 Снимка 334134

При мобилните телефони това се свежда до махане на батерията, а при преносимите компютри (това с батерията важи и тук) и компютрите да вземем за пример до изключване от зареждането.

Разглобяването е идната стъпка, която би трябвало да предприемем, тъй като водата няма да се изпари в затвореното пространство. Трябва да разглобим всичко, което можем - при преносимите компютри това ще рече да премахнем и клавиатурата.

 Снимка 334140

Следва изсушаването . Тук също би трябвало да бъдем деликатни, тъй като несъразмерната топлота също може да повреди устройството, в случай че водата към този момент не е съумяла.

 Каква е вредата от екраните
Как ни вредят екраните

До какво води несъразмерното застояване пред компютъра и телефона

Дотук с водата, тъй като тя е може би най-лесният случай. Когато сме " удавили " техниката си с кола, кафе или други питиета, съдържащи захар, нещата не наподобяват толкоз лесни. Разглобяването и сушенето също влизат в упражнението, само че с цел да предотвратим лепкавостта, би трябвало да третираме устройството със алкохол.

 Снимка 334144

При телефоните е малко по-сложно, тъй като разглабянето не е толкоз елементарно. Ето за какво, когато махнем батерията (ако това е възможно), би трябвало да го сложим в нещо, което всмуква влагата - ориз да вземем за пример.

Колкото и да сме намокрили устройството, би трябвало да изчакаме най-малко 24 часа, преди да го включим още веднъж.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР