На всеки му се е случвало да не може да

...
На всеки му се е случвало да не може да
Коментари Харесай

Какво да направите, когато не можете да заспите

На всеки му се е случвало да не може да заспи. Дори да сме доста изтощени, от време на време попадаме в клопката на мислите и сънят отлита окончателно. Вместо да се пулите в часовника и да броите часовете, които ви остават до алармата, ето какво можете да извършите, което да ви помогне да се унесете в сладостен сън.

1. Мислете за нещо прелестно.

Това е най-важната причина за здрав сън. Ако тъкмо когато си легнете, започнете да се тревожите за всичките си проблеми, бъдете сигурни, че идеята е обречена. Освен това имайте поради, че с напредването на нощта проблемите наподобяват все по-страшни и неразрешими.

2. Съсредоточете се върху нещо съответно.

Нали се сещате за метода с броенето на овце? Е, това е същата работа, само че по-ефикасна. Мислете си за нещо съответно – да вземем за пример по какъв начин намирате сандъче със злато или печелите от лотарията. Представете си какво бихте създали с тези пари. Докато разпределяте средствата, току-виж сте се унесли в сладка сънливост.

3. Обърнете внимание на температурата.

Ако ви е прекомерно топло или студено, сигурно мъчно ще заспите. Сменете си одеялото, отворете или затворете прозореца, изберете подобаваща пижама – всичко това има директно отношение върху скоростта на заспиване и качеството на съня.

4. Почетете книга.

Но не на телефона или киндъла си. Така няма да стане. Почетете същинска книга. На нощна лампа. Като едно време. Колкото повече се увличате в историята, толкоз по-бързо ще ви се доспи.

5. Слушайте музика.

Със сигурност избягвайте хардрока и метъла. Пуснете си нещо отпускащо и му нагласете тайминг за изключване след към час. Чудесна работа правят и разнообразни звуци от водопад, дъжд, гора и така нататък Пробвайте.

6. Оставете телефона си допустимо най-далече от вас.

Колкото повече се взирате в екрана на телефона си, толкоз повече превъзбуждате мозъка си и е малко евентуално да заспите, преди да се почувствате в действителност изтощени. Изследователите са на мнение, че разглеждането на фотоси и писането на мнения в обществените мрежи е занятие, което е целесъобразно да се заобикаля по това време на денонощието.

7. Водете си дневник.

Не става въпрос за ученическия дневник, в който описвахте любовните си трепети, а бележник, който да държите на нощното си шкафче и в който да отбелязвате всичко, което ви пристигна мислено – лист за извършване на покупки, моментно положение, някое стихотворение, роман, рисунка и така нататък

8. Установете какво е това, което ви държи будни.

Ако има съответна причина, заради която не можете да заспите, помислете дали не можете да извършите нещо по въпроса незабавно – да отговорите на имейл, който ви е ядосал да вземем за пример, да поработите върху плана, чийто краен период наближава, и така нататък Често е належащо да се изправите против това, което ви тежи, с цел да отпуснете съзнанието си.

9. Покрийте си очите.

Дори в стаята ви да е мрачно, най-вероятно все отнякъде се процежда светлина. Опитайте да си сложите маска за очи. Ако нямате такава, и тениска ще свърши работа.

10. Пуснете си прекрасен, успокоителен филм.

Избягвайте екшън, трилър, ужаси или комедия. Подберете род като фамилна драма, сантиментален или даже анимация. Ще се учудите от удобния процес на нещата. А в случай че филмът се окаже прекомерно забавен, пък сте заспали, ще си го догледате на идващия ден.

Безсънието е изнервящо и нездравословно за здравето ви. Лошият сън може да бъде причина за сприхавостта ви или главоболието на идващия ден. Затова не подценявайте значимостта на нощната отмора и направете всичко допустимо да „ спите в панер ”. Надяваме се тези препоръки да ви бъдат от изгода.

Цветелина Велчева по материали от themuse.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР