На всеки може да се случи в даден момент от

...
На всеки може да се случи в даден момент от
Коментари Харесай

Какво да правите, ако получите няколко оферти за работа

На всеки може да се случи в даден миг от професионалния си живот да остане без работа. Това е интервал, който може да бъде стресов за вас, изпълнен напрегнато и неизясненост за бъдещето. Колкото и да е тежко, не се отчайвайте, тъй като доста хора са минали през това. Ако погледнете през по-добрата призма, може да видите този стадий като отлична опция и метод да извършите нещо ново за себе си или да откриете мечтаната работа. Докато си търсите ново работно място, е изцяло обикновено да кандидатствате по няколко разгласи по едно и също време и да се надявате на удобно развиване с най-малко една от тях. Не е изключено обаче, в случай че сте човек с опит и добра характерност, да бъдете утвърден от няколко компании, които да ви насочат предложения. Тук идва огромната алтернатива за вас, кое предложение да изберете, в случай че те са няколко?

Кандидатите, които се оказват в тази позиция, са доста щастливи, само че мнозина не знаят по какъв начин да се оправят най-добре с офертите, без да рискуват да навредят на връзките си с организациите, чиито оферти решат да откажат.

Най-важното нещо, което би трябвало да избягвате, е да приемете оферта, след което да се откажете, в случай че се появи по-добра. Оттеглянето на вашето единодушие в последна сметка ще навреди на репутацията ви в компанията и с всички, участващи в процеса на набиране на нови хора. Когато приемете оферта, тя задейства верига от събития – останалите претенденти се уведомяват, че не са утвърдени и обявите за работа се отстраняват.

Когато се откажете в подобен напреднал стадий от договарянията, причинявате вреди на шефовете в компанията, защото евентуално те са изгубили други претенденти, които са били положителни разновидности. Бъдете почтени още в начален стадий на диалозите. Повечето работодатели и организации за асортимент на личен състав ще ви попитат дали организирате изявленията с други компании. Не се тормозете да обясните, че приемате търсенето на работа доста съществено – от време на време търсите нова роля и желаете да сте сигурни, че ще проучите всички налични варианти.

Когато имате повече от една оферта на масата, съвсем постоянно можете да поискате два работни дни за обсъждане. Повечето компании ще одобряват това и ще имате време да вземете изцяло осведомено решение. Но това е и повода, заради която доста компании в този момент форсират процесите си на изявленията, с цел да обезпечат желания от тях претендент, преди конкуренцията да направи оферта.

Много чиновници към този момент не търсят единствено по-високи заплати, а обмислят функции, които оферират дълготрайни кариерни пътища, повече еластичност и нови провокации.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР