На всеки може да се случи - пътувате и просто

...
На всеки може да се случи - пътувате и просто
Коментари Харесай

Какво да направим, ако сме си изпуснали полета

На всеки може да се случи - пътувате и просто изпускате полета си. Но даже и тогава има по какъв начин да решите казуса. Ето няколко метода, които ще ви помогнете да се справите в една такава стресова обстановка.

Например пътувате към летището, само че попадате в запушване и осъзнавате, че времето няма да ви стигне. В такива случаи може да се обадите на самолетната компания. Някои превозвачи поддържат сходна услуга и могат да ви резервират по-късен полет. Разбира се, ще би трябвало да платите и наказателна такса. Добре е да знаете, че колкото е по-евтин билетът, толкоз по-висока ще е тя.

Но въпреки всичко ще ви излезе по-евтино, в сравнение с закупуването на нов билет.

Когато сте на летището, не би трябвало да забравяте, че опцията да се отправите към самолета завършва 15-20 минути преди полета, по тази причина би трябвало да наблюдавате точното време. Ако ви се случи дълга инспекция на митницата или на паспорта ви преди самия полет, би трябвало също да уведомите самолетната компания и да обясните за какво закъснявате.

Има и други разновидности, които би трябвало да знаете. В случай, че сте си купили билет на промоция, той не може да бъде пререзервиран и би трябвало да си купите нов. Билет за икономична класа постоянно може да бъде заменен, само че ще би трябвало да платите санкция.

В случай, че вашият билет е за бизнес класа, не е належащо да плащате в допълнение, ще ви бъде публикуван нов за подобаващ полет без никакви проблеми.

Ако няма място за идващия полет или, в случай че таксата за забавяне е прекомерно огромна, може би си заслужава да се обмислят други благоприятни условия. Например можете да си купите нов билет от различен транспортьор, да летите отблизо летище или на идващия ден.

Ако вашият полет е за къса дестинация, може би е добре да помислите и за различен превоз, да вземем за пример - да наемете кола, или пък да проучите вид да се придвижите с рейс или трен.

Забавянето на полета евентуално ще докара до смяна на цялото пътешестване. Помислете дали не би трябвало да анулирате прехвърлянето от летището, резервирането на настаняването, обадете се и на хората, с които сте се уговорили да ви посрещнат и откарат до местоназначението. При стрес всички тези дребни неща елементарно се не помнят.

Ако имате прехвърляния, не забравяйте, че сред полетите би трябвало да има най-малко 1,5-2 часа, изключително в случай че сте на огромно летище, като Дубай.

Ако сте закъснели за свързващ полет, защото първият ви е занимателен, имате право да поискате обезщетение от самолетната компания. Пътниците, които отпътуват от страна - членка на Европейски Съюз, могат да получат до Щатски долар 700. Обезщетението може да ви бъде изплатено в три случая: 1) първият полет е отсрочен с повече от три часа; 2) първият полет е анулиран; 3) на самолета е отказано политане.

Можете да разберете дали можете да разчитате на обезщетение и на каква сума ще е то и на уеб страницата на AirHelp.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР