На всеки 89 минути китайската космическа станция минава на територията

...
На всеки 89 минути китайската космическа станция минава на територията
Коментари Харесай

Каракачанов: Ако китайската космическа станция падне у нас, не пипайте отломки

На всеки 89 минути китайската галактическа станция минава на територията на България. Това заяви министърът на защитата Красимир Каракачанов на брифинг в Министерски съвет.

По думите му теоретичните шансове станцията да падне тук са 0,01%. Въпреки това всички нужни ограничения от страна на българската войска са взети, увери Каракачанов.

Това, което би трябвало да знае популацията е, че в случай че това се случи на територията на страната, никакви парчета не би трябвало да се пипат или разместват, посочи военният министър. По думите му това е работа на експерти химици.

Каракачанов съобщи, че действителна заплаха за популацията не съществува.

Припомняме, през предходната година беше обявено, че има възможност парчета от китайската галактическа станция "Тиенгун " 1 да паднат в България. 8,5-тонната станция се разпада в орбита от март 2016 година

По-голяма част ще изгори поради рисковата жега, подбудена от прекосяването с висока скорост през атмосферата, се споделя в известие на организацията. Някои от отломките евентуално ще паднат в океана, а други на земята, само че вероятността да ранят хора е извънредно дребна, сподели представител на организацията. Той разясни, че през последните 60 година на галактически полети близо 6000 обекта, в това число спътници и елементи от ракети, са влезнали в атмосферата и са паднали на земята. Повече от 90% от този галактически боклуци тежат към 100 кг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР