На всеки 5 секунди дете по света губи живота си,

...
На всеки 5 секунди дете по света губи живота си,
Коментари Харесай

Юнкер: Всеки разбира английски, но никой не разбира Великобритания

На всеки 5 секунди дете по света губи живота си, стана ясно по време на откриването на форума Европейските дни на развиването 2019 година в Брюксел

" Всеки схваща британски, само че никой не схваща Англия ". С тези думи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер шеговито се извини, че ще се изкаже на френски по време на формалната гала по разкриване на Европейските дни на развиването 2019 година Форумът се организира в Брюксел на 18-19 юни.

" Много съм благополучен да съм тук с вас през днешния ден. Всички мои речи стартират с това, само че през днешния ден е в действителност по този начин. В началото на моето председателство споделих, че би трябвало да сме амбициозни. Европейската упоритост за битка против бедността посредством капиталови проекти би трябвало да бъде международна. 75% от помощите по света са дело на Европейски Съюз ", разяснява той.

" На всеки 5 секунди дете по света губи живота си. Говорим за това, само че не задоволително. Неравенствата са обществени, политически. Трябва да вършим повече и по-добре незабавно, без дискриминация. Когато приказваме за дамите – те имат бъдеще освен в африканските страни, а на всички места. Трябва да влагаме повече, с цел да се даде повече опция на по-голям брой хора за обучение и положително опазване на здравето, да сътворяваме работни места ", добави още Юнкер.

" Инвестициите са най-хубавият инструмент в битката с неравенствата. Това, от което имаме потребност, са партньорства сред равни. Планът е да се съдадат 10 000 работни места в идващите 5 години, а вложенията да доближат 5 милиарда $ до 2020 година Посланието към Африка е, че Европейски Съюз постоянно ще стои зад вас. Казвал съм го и преди, желая да го потвърдя и през днешния ден. Свободната търговия сред африканските страни и Европейски Съюз ще се случи не толкоз надалеч в бъдещето. Приотизираме най-бедните страни по отношение на образованието. Отдавам огромно значение на програмата " Еразъм+ " – доста е значимо младежите да мога да се срещат, приказват и обикнат. Ние не знаем задоволително един за различен. Любовта е безкрайна. Можем да създадем велики неща дружно ", заключи ръководителят на Европейската комисия. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР