На всеки 5 минути някой в Австралия е диагностициран с

...
На всеки 5 минути някой в Австралия е диагностициран с
Коментари Харесай

Грозде, куркума и канела борят захарната болест?

На всеки 5 минути някой в Австралия е диагностициран с диабет - най-бързо разрастващото се хронично положение на континента. С увеличението на разпространяването му от ден на ден хора одобряват хранителни добавки с вярата да понижат риска от болестта. Но какъв брой ефикасни са те, питат учени от Университета в Южна Австралия (UniSA). Те изследвали ефикасността на някои от най-често употребяваните добавки (често наричани " хранителни медикаменти " ) за ръководство на диабета и неговите рискови фактори.

Прегледът открил, че " питателните медикаменти " ресвератрол (съединение от грозде), куркумин (от куркума) и канела са ефикасни в битката с разнообразни детайли на диабета, в това число контролиране на глюкозата, възстановяване на инсулиновата устойчивост и понижаване на холестерола.

Изследователите разкрили, че канелата може да понижи равнищата на кръвната захар на гладно при диабет вид 2, куркуминът може да усъвършенства инсулиновата устойчивост при предиабет и диабет вид 2, а ресвератролът може да понижи равнищата на глюкоза и да усъвършенства инсулиновата устойчивост. Учените тествали тези добавки върху хора със затлъстяване, само че нито едно не оказало доста въздействие върху загубата на тегло.

Според доктор Еванджелин Манциорис от изследователския екип " питателните медикаменти " имат своето място в лекуването на диабета, само че поддържането на здравословно тегло, физическа интензивност, следването на проект за здравословно хранене са най-важните фактори, тъй като диабет вид 2 е предотвратим в съвсем 60% от случаите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР